maandag 13 juli 2020
FN TOP add Let Hope Bloom

Vreugdenhil Bulbs en Plants doneert meer dan 10.000 euro aan goed doel

Vreugdenhil Bulbs en Plants doneert meer dan 10.000 euro aan goed doel

Afgelopen week hebben Jochem, Marjolijn en Luuk Vreugdenhil van Vreugdenhil Bulbs en Plants een bezoek gebracht aan het hoofdkantoor van het Wereld Natuur Fonds in Zeist om hen een bedrag van € 10.089,30 te overhandigen.

Begin dit jaar heeft Vreugdenhil Bulbs & Plants het merk African Breeze gelanceerd. Van iedere plant die onder dit merk verkocht wordt, gaat een gedeelte richting het Zambian Carnivore Programme. Dit is een project wat ondersteunt wordt door het Wereld Natuur Fonds. Onder dit merk vallen alle planten welke oorspronkelijk uit Afrika komen. Dit zijn de Ornithogalum dubium, Ornithogalum thyrsoides, Scilla peruviana, Ensete maurelli, Albuca spiralis 'Frizzle Sizzle', Lachenalia, Pennisetum en de Eucomis. 

Het Zambian Carnivore Programme (ZCP) ondersteunt en beschermt alle grote carnivoren in Zambia. Daarnaast is het opleiden en begeleiden van de lokale bevolking een belangrijk onderdeel van dit programma. Door scholing van de lokale bevolking proberen ze iedereen er bewust van te maken hoe belangrijk deze dieren zijn voor het natuurlijk evenwicht in Zambia. Vreugdenhil Bulbs & Plants heeft een goede connectie met Zambia, omdat er een intensieve samenwerking is met een kwekerij. Hier worden Amaryllis bollen geteeld die worden gebruikt voor de potprogramma’s van Vreugdenhil voor verkoop in Europa.

Jochem Vreugdenhil spreekt van een zeer geslaagd eerste jaar van het merk. "Het is altijd lastig om een merk te lanceren in de sierteelt, wat direct opgepakt wordt door de exporteurs en ook herkend wordt door de consumenten." vertelt hij. "Al met al kunnen we spreken van een zeer geslaagd eerste jaar. Wij zien dit dan ook niet als een eenmalige actie en willen dit project graag blijven steunen. Dit betekend dus dat we er volgend jaar weer keihard tegen aan gaan, om een nog een grotere donatie te doen richting het project". 

 


25-06-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

TE HUUR TE KOOP


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS