woensdag 23 juni 2021
2105 Palletcentrale FN TOP add

Cao-akkoord voor glastuinbouw

Cao-akkoord voor glastuinbouw

Vakbonden FNV en CNV hebben het eindbod van de werkgevers in de glastuinbouw geaccepteerd. Hiermee is er na een lang proces, eindelijk een formeel cao-akkoord voor de glastuinbouw. De nieuwe cao heeft een looptijd van 1 juli 2018 tot en met 31 december 2019. Werkgevers- en werknemersorganisaties hebben afgesproken in september weer met elkaar te spreken over de periode vanaf 1 januari 2020.

De loonsverhoging, zoals die per 1 juli 2019 is overeengekomen, is 3,35%. Partijen zijn het daarnaast onder andere eens geworden over een verduidelijking van de functiewaardering ten aanzien van de productiefuncties glastuinbouwmedewerker 1 en 2.

Gemaakte afspraken worden nu vertaald naar een cao-tekst. Het streven is dat de nieuwe cao over twee weken wordt aangemeld bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, met het verzoek deze algemeen verbindend te verklaren.

Werkgeversorganisaties wilden in deze onderhandelingsronde vanwege de invoering van de Wet arbeidsmarkt in balans per 1 januari 2020 geen afspraken maken voor na deze datum. De wet heeft namelijk 7% loonkostenstijging tot gevolg voor flexibele arbeid.
 


25-06-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

21 Vacatures op Floranews


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS