donderdag 20 februari 2020
FN TOP add 1. RFH Trade Fair 2020

De mooiste parel van FlowerTrials 2019 volgens Rob en Ivo

De mooiste parel van FlowerTrials 2019 volgens Rob en Ivo

SBS6 tv-programma ‘De Grote Tuinverbouwing’ heeft de Petchoa BeautiCal als parel van FlowerTrials 2019 gekozen. Tijdens FlowerTrials 2019 hebben Rob Verlinden en Ivo Putman, samen met het team van Pull Position, zo veel mogelijk verschillende locaties bezocht, op zoek naar het meest bijzondere pareltje van 2019.

Uit maar liefst 90 nominaties is kozen zij een top 10 van noviteiten die volgens hen bij de consument in de smaak zullen vallen. Op nummer één staat de Petchoa BeautiCal van Sakata, op de tweede plaats de Sunbelievable van Beekenkamp Plants en op de derde plaats staat de Clematis Little Lemons van Plantipp.

‘De BeautiCal van Sakata viel mij meteen op’, aldus Rob Verlinden. De kruising van een Petunia met een Calibrachoa heeft gezorgd voor een grote, weerbestendige plant, die ook nog eens sneller van regen en wind herstelt dan de standaard Petunia! De eenjarige plant is verkrijgbaar in vijf verschillende kleuren, waarbij Caramel Yellow er volgens de vakjury direct uitsprong. Geel is immers één van de trendkleuren van het nieuwe seizoen. De sterke eigenschappen van de plant, waaronder het zelf-schonend vermogen, de hoge regentolerantie, schimmelbestendigheid, grote bloemen en de geschiktheid voor terras, balkon én kleinere tuinbedden, zijn voor de jury redenen geweest om deze plant als winnaar aan te wijzen.

De Petchoa BeautiCal komt in de laatste zomerse aflevering van De Grote Tuinverbouwing, op zaterdag 31 augustus.


21-06-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

1 ANTHURA IGOTY


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS