dinsdag 2 juni 2020
FN TOP logo Let Hope Bloom

Meer bloemen in Amsterdamse Vondelpark

Meer bloemen in Amsterdamse Vondelpark

Bloemen en planten hebben een positief effect op mensen, zo blijkt uit wetenschappelijk onderzoek. Met de campagne #Wehebbenmeerbloemennodig haakt Bloemenbureau Holland/ Mooiwatbloemendoen.nl hier op in en bedenkt allerlei fleurige acties die bijdragen aan dit positieve effect. Het nieuwste initiatief is een enorme bloemenmuur in het Amsterdamse Vondelpark. Van donderdag 20 t/m zaterdag 22 juni 2019 wordt het beroemde park in de Amsterdamse binnenstad opgefleurd door een meterslange muur vol bloemen. De muur nodigt voorbijgangers uit om te vertellen waarom zij vinden dat we meer bloemen nodig hebben.

De muur is 10 bij 2,5 meter en is aan een kant bezaaid met bloemen met daarnaast kaartjes waarop mensen kunnen aangeven waarom we meer bloemen nodig hebben. Dit gebeurt aan de hand van thema’s, zoals bijvoorbeeld vriendschap, lef, lol. Aan deze thema’s zijn bloemen gekoppeld in een specifieke kleur. Als het kaartje geschreven is dan kan je de bijpassende bloem pakken en samen met het kaartje aan de achterkant van de muur hangen. Zo ontstaat er een muur vol persoonlijke verhalen en een stad vol bloemen en uitwaaierende positiviteit.

De bloemen die worden gebruikt in de muur zijn Alstroemeria; Vanda; Freesia; Pioenroos; Gerbera; Chrysant; Calla; Limonium; Gladiool; Allium; Lisianthus en Anthurium.
Ze staan stuk voor stuk symbool voor alles waar we meer van nodig hebben: meer samen, meer liefde, meer verbeelding, meer moed, meer lol, meer wonder. #wehebbenmeerbloemennodig


20-06-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Flowers4Oxygen


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS