maandag 1 juni 2020
FN TOP add FN TOP logo

Mijn eigen gevoel #blog

Mijn eigen gevoel #blog

Ik weet niet hoe het jullie vergaan is, maar afgelopen week heb ik toch wel een paar hele bijzondere ervaringen en ontmoetingen gehad. Aan het einde van elke dag waarop ik de FlowerTrials bezocht, was ik weer blij. Jeetje, wat hebben wij in onze sector toch mooie producten en wat kunnen we mensen hier toch blij mee maken. Er was zoveel moois te zien dat je eigenlijk ogen te kort kwam. En dan nog de verhalen achter sommigen producten.
Concepten heb ik wel gezien maar niet echt veel…. Dat vond ik een beetje jammer. Daar is nog heel erg veel te winnen en te halen. Ik zal jullie mijn favoriete producten en/of concepten laten zien die ik ben tegen gekomen. En op voorhand zeg ik dat ik geen enkel bedrijf hiermee wil overslaan of negeren, het is gewoon een eigen keuze.

Mijn mooiste producten
Een ding viel mij zeker op. Meerkleurig, ook al zijn het er maar twee per plant zie je steeds meer. Heeft dat een reden? Bij navraag bij meerdere veredelaars kwam naar voren dat de bloemen dan veelal als nog meer opvallend werden ervaren. Terecht zou ik zeggen want bloemen en planten zijn en blijven producten die vooral op emotionele waarde aangekocht worden. Ook sterke kleuren was een trend die ik veel zag in de nieuwe producten.
Hieronder een paar kleuren, opvallende producten waar mijn ogen direct op vielen… ten positieve.

 

 

 

Conceptueel denken
De FlowerTrials zijn natuurlijk de ontmoetingsplaats van alle mensen die met de mooie sierteeltsector te maken hebben. Als het goed is zijn er veel retailers geweest, die hebben gesproken over de mogelijkheden van de diverse planten binnen hun winkels. Dat moet natuurlijk passen binnen het grote geheel.

Ik ken een aantal retailers vanuit Nederland maar ook vanuit het buitenland persoonlijk en ik vroeg mij af na alle bezoeken die ik heb afgelegd of we hen voldoende kansen hebben geboden? Natuurlijk zijn er vele planten en daarmee ook mogelijkheden maar een retailer denkt ook al snel conceptueel. Wat heb ik daarbij gezien? Natuurlijk wel een aantal hele mooie zaken maar ik denk dat er meer mogelijk is. Meer denken binnen een concept om de klanten van een retailer, in welke vorm dan ook, te ontzorgen als het gaat om de verkoop van de planten maar zeker ook over de ‘aftersales’. Wat heeft de consument aan een mooie tuinstoel met leuke planten er omheen. Natuurlijk is het een zeer positief gevoel maar dat moeten we zien vast te houden en/of te versterken na de verkoop in de winkels. Daar liggen volgens mij nog de grootste kansen en daar heb ik voor mijn gevoel te weinig van gezien met werkelijk grote en doordachte waarde. Natuurlijk wel met de opmerking erbij dat er wel degelijk concepten te zien waren, die er ook goed uit zagen. Maar er kan meer en dieper worden gedacht om meer gebruik te maken van de moderne communicatiemiddelen.

Ik heb al met al een heerlijke week gehad met vele mooie producten op mijn netvlies. Ik hoop dat jullie dat ook hebben en dat je de kansen gezien en opgepakt hebt. Op naar mooie en nog waardevollere FlowerTrials in 2020. Ik heb er nu al zin in.


Ernst Jan Bos
Bos Social Business
 

Bron: www.FloraNews.com
20-06-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Flowers4Oxygen

Naam (optioneel):

Commentaar:


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS