maandag 1 juni 2020
FN TOP add FN TOP logo

Paus krijgt ook zonder Bloemenbureau en FloraHolland bloemen uit Nederland

Paus krijgt ook zonder Bloemenbureau en FloraHolland bloemen uit Nederland

Ook in 2020 en de jaren daarna kan Rome rekenen op Nederlandse bloemen. Ook nu de twee grote geldschieters FloraHolland en Bloemenbureau Holland besloten hebben niet langer mee te willen betalen aan de bloemenpracht tijdens Pasen op het Sint Pietersplein in Rome.

Paul Deckers uit Posterholt, de ‘bloemist van de Paus’, zegt in De Limburger dat hij het niet ziet als een tegenvaller, maar juist als een kans. Deckers heeft zo zijn mening over het stoppen van de sponsoring, maar die houdt hij uit dankbaarheid voor de voorgaande jaren, netjes voor zich. Het is een voldongen feit zegt Deckers, die het nieuws al aan zag komen. Er was volgens hem al discussie over de kosten van het project toen hij in 2015 hoofdarrangeur werd.

Het wegvallen van de twee grootste geldschieters betekent volgens Deckers absoluut niet het einde van het Pauselijke ‘bedankt voor die bloemen’ op het Sint Pietersplein tijdens Pasen. Deckers zegt in gesprek te zijn met andere geldschieters, maar hij noemt nog geen namen. Het zou gaan om groepen kwekers en andere organisaties die zien dat dit pure Holland-promotie is. 

Paul Deckers - foto: Jan-Paul Kuit voor De Limburger

Ook over de hoeveel geld er nodig is, houdt Deckers zijn mond. FloraHolland en Bloemenbureau Holland waren goed voor een derde van het benodigde bedrag. De rest kwam altijd al uit het eigen netwerk van Deckers. De bloemist uit Posterholt zegt in 2020 zeker nog voor Pauselijke bloemen te zorgen en heeft de 60.000 bloembollen die de grond in moeten voor de versiering van volgend jaar al besteld. Volgens hem is de enige reden dat er geen "bedankt voor die bloemen uit Nederland" zal klinken, dat er in Rome besloten lijkt te zijn dat ze dit voortaan in het Italiaans willen zeggen. „Des te beter, want dan wordt het tijdens de uitzending met miljoenen kijkers ook overal ter wereld vertaald” zegt Deckers lachend tegen De Limburger.


19-06-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Flowers4Oxygen


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS