vrijdag 22 november 2019
Top Van Dijk Flora TFC Top Dillewijn Zwapak

Europese experts tevreden over internationale PIC-meeting in Greenport West-Holland

Europese experts tevreden over internationale PIC-meeting in Greenport West-Holland

Van 11 t/m 13 juni waren clusterorganisaties, ondernemers, kennisinstellingen en overheden vanuit Frankrijk, België, Spanje, Italië en Nederland aanwezig op de negende PIC-meeting (Plant InterCluster) in Nederland. De experts namen deel aan presentaties, workshops en discussies over internationale samenwerking binnen de agrarische sector. Daarnaast bezochten ze onder meer de GreenTech, de FlowerTrials en enkele aansprekende bedrijven in de Greenport West-Holland. 

Plant InterCluster (PIC) is een samenwerking van vier Franse plantclusters. PIC organiseert jaarlijks een internationale bijeenkomst. Die van 2019 werd georganiseerd in samenwerking met Greenport West-Holland. Aansluitend was er een bijeenkomst van TRACK, de Europese samenwerking op gebied van Big Data in de agrarische (planten-)sector.

Op 11 juni werd de GreenTech bezocht, waar twee gerichte rondleidingen, Urban Farming Innovatie en Digitalisering en Big Data, werden gegeven. Op woensdag 12 juni waren er in het World Horti Center onder meer een conferentie en workshops, waar verschillende Europese, agrarische clusters hun initiatieven op het gebied van Big Data, digitalisering, sensoring, plantenstoffen en gezondheid & voeding presenteerden en er waren workshops over onder meer watermanagement en urban farming. 

Woensdagavond was er een netwerkdiner in het Green Event Centre van Bunnik Plants en tekenden de Greenport West-Holland en het Franse cluster Vegepolys een samenwerkingsovereenkomst om innovaties in de tuinbouwsector te versnellen door het verbinden van Europese clusters. Daarnaast waren tijdens de driedaagse PIC-meeting bedrijfsbezoeken aan onder meer de FlowerTrials, de Demokwekerij Westland, WageningenUR Bleiswijk, Delphy Improvement Centre en Anthura.

Vrijdag 14 juni nam een deel van de bezoekers aan de PIC-meeting deel aan een bijeenkomst over TRACK. Binnen TRACK werkt de Greenport West-Holland samen met partners uit Spanje (Technological Corporation of Andalusia), Frankrijk (Vegepolys), Roemenië (AgroTransilvania Cluster) en Italië (Emilia-Romagna Regional Agrifood Clust-ER). Het project wordt gecoördineerd door Vegepolys en gefinancierd door het COSME-programma van de Europese Unie.

 


18-06-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

TE HUUR TE KOOP


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS