maandag 17 februari 2020
1. VB&P Teelt 1. RFH Trade Fair 2020

Bijenvrienden tuinplanten van de maand juli 2019

Bijenvrienden tuinplanten van de maand juli 2019
Bijenvrienden als de Achilla, Agastache, Alcea, Astrania en de Anemone zijn door Bloemenbureau Holland gekozen tot tuinplanten van de maand juli. Een rijke, groenen en bloeiende tuin is niet alleen een genot om naar te kijken, doorheen te lopen en in te ontspannen, het is ook een paradijs voor bijen, hommels, vlinders en andere nuttige insecten. Voor hen is een bloeiende tuin een snoepwinkel, zeker gezien het feit dat ze door intensieve akkerbouw en steeds meer betegelde tuinen minder eten kunnen vinden. Hierdoor worden deze beestjes kwetsbaar, terwijl ze van groot belang zijn voor de bestuiving van bloemen, planten en gewassen. 
 

Een prachtige bijenvriend is de Achilla of ook wel duizendknoop genoemd. Ze heeft platte bloemschermen in wit, geel roze en paars die prachtig deinen in de wind. De bloemen ruiken een beetje naar kamille. De meest voorkomende soorten zijn Achilla filipendulina met gele ronde schermen en Achillea millefolium die er in veel verschillende kleuren is. Beiden hebben sterk ingesneden blad.

Ook erg in trek bij bijen is de Agastache (dropplant) smaakt naar anijs, ruikt naar drop, bloeit met schitterende, vaak paarsblauwe aren vol bloemetjes. Ze is niet alleen in trek bij insecten, in het najaar is ze eveneens onweerstaanbaar voor vogels. Er zijn ook cultivars in oranje en rood. De stokroos (Alcea) majestueus in lengte tot 2-3 meter met enorme bloemen in wit, pasteltinten of rood is de bijenvriend die van een muur of schutting een insectenresort maakt.

Het Zeeuws knoopje (Astrantia) is een van de mooiste zomerbloeiers ooit, denk aan een bloeiend speldenkussen in een ster. En dat dan in roos, roze of wit – geen wonder dat hommels en bijen er dol op zijn. En wat te denken van Anemonen, met schitterende bloemen in wit, roze, lila en purper en een nog mooier hart in groen, geel of theatraal zwart, met deze bijenvriend wordt de aankleding van de tuin nóg spannender.

Bijenvrienden

Een tuin met bijenvrienden helpt de schaarste aan divers voedsel te verminderen en levert een hoop levendigheid op aan gezoem, gefladder en gegons. De planten vormen een aanvulling op wat er al groeit en bloeit in de omgeving én draagt bij aan een gezonde biotoop in de eigen buurt.
 
bron: Mooiwatplantendoen.nl

 


17-06-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

1 essen


Overig nieuws



2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS