dinsdag 2 juni 2020
FN TOP logo Let Hope Bloom

Go Go Greenhouse trapt af bij Plantanious

Go Go Greenhouse trapt af bij Plantanious

Afgelopen zaterdag was de Kick-off van de campagne Go Go Greenhouse bij Plantanious in Kwintsheul. De scholieren werden door de voorzitter van Glastuinbouw Nederland, Sjaak van der Tak en wethouder van de gemeente Westland, Karin Zwinkels, kort toegesproken. Met een reeks van high-fives werd hierna het startsein gegeven voor de scholieren om over de glastuinbouw te weten te komen.

"In deze prachtige sector ligt een gouden toekomst voor jullie met een grote variatie aan uitdagende functies op mbo, hbo en wo niveau" aldus Sjaak van der Tak.

Tegelijk met de kick-off bij Plantanious namen op 22 andere bedrijven in Westland, zoals OK Plant en Beyond Chrysant, ook scholieren een kijkje achter de schermen. Zij werden rondgeleid door eigenaren en/of medewerkers van het bedrijf en kregen van hen te horen hoe zij in de sector terecht gekomen zijn, wat zij leuk vinden aan het werken in de glastuinbouw en wat hun uitdagingen zijn. Tijdens de kick-off zijn door een aantal jongeren ook vlogs gemaakt, die later via het Instagram-account van Go Go Greenhouse worden gedeeld.

Doel van de campagne van Glastuinbouw Nederland is scholieren/ jongeren een reëel beeld te geven van wat de glastuinbouw te bieden heeft. De campagne laat de sector zien als een interessante en kansrijke werkgever met vele mogelijkheden. Door jongeren mee te nemen in de wereld van de glastuinbouw, hen een kijkje achter de schermen te geven wil Go Go Greenhouse hen een positiever beeld van de sector en de mogelijkheden binnen sector geven.

Onderzoek laat zien dat veel jongeren de sector verlaten en niet meer terugkomen. Een gemiste kans, aldus Glastuinbouw Nederland. De reden blijkt in veel gevallen een eenzijdig beeld van wat de sector te bieden heeft. Dit terwijl er juist door onder andere schaalvergroting, specialisatie en internationalisering een enorme diversiteit aan nieuwe functies is. Glastuinbouw Nederland start met financiële ondersteuning vanuit Colland de campagne Go Go Greenhouse om dit beeld completer te maken.

Na de kick-off in Westland krijgt de campagne een landelijk vervolg.

Foto's: Go Go Greenhouse en Beyound Chrys

 

Bron: www.Floranews.com
Leandra de Boef | 17-06-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Flowers4Oxygen


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS