vrijdag 15 november 2019
Top Van Dijk Flora TFC Top Dillewijn Zwapak

Feestelijke opening PlantXperience Schoneveld Breeding

Feestelijke opening PlantXperience Schoneveld Breeding

In het bijzijn van vele internationale klanten, kwekers, leveranciers en medewerkers vond op vrijdag 14 juni de opening plaats van de nieuwe locatie van Schoneveld Breeding in Wilp. Wat ooit begon met een zaadje in de gedachten van eigenaar Peter van de Pol, groeide uit tot een droom die dit jaar werkelijkheid werd. Afgelopen vrijdag straalde een trotse Van de Pol, in het bijzijn van zijn vrouw en twee zoons tijdens de opening van “zijn” PlantXperience.

Tot eind vorig jaar was de veredelaar gevestigd in Twello, waar het al enige tijd uit zijn jasje gegroeid was. Het was hoog tijd voor een volgende stap. Een grote stap, waarbij geïnvesteerd werd in duurzame groei, innovatie én in de toekomst. Met drie hectare kassen, kantoren, labs, zadenkluizen, vergaderruimtes én in totaal 325 medewerkers staat de nieuwe PlantXperience als een huis. Het is klaar om iedereen die dat wil te laten zien hoe de planten die je in de winkel koopt, tot stand komen. De PlantXperience is meer dan een veredelingslocatie, het biedt de mogelijkheid om te vergaderen, te netwerken en workshops en/of opleidingen te geven. Om bezoekers de mogelijkheid te geven om goed te zien wat er binnen in de kassen gebeurt, zonder risico’s te lopen voor de gewassen, is er om de kassen heen zelfs een complete corridor gebouwd.

Na het openingswoord van Van de Pol, was het openingsprogramma verder in handen van cabaretier en acteur Pepijn Schoneveld, zoon van de voormalige eigenaren van Schoneveld Breeding, Patty en Rens Schoneveld. De cabaretier nam de bezoekers op humoristische wijze mee in het programma en hield interviews met verschillende medewerkers over de thema’s betrokkenheid, betrouwbaarheid, persoonlijke ontwikkeling, veredeling toen en nu en moderne research. Ook vertelde hij een aantal mooie anekdotes over de blauwe maandag dat hij zelf in de kassen werkte, de gesprekken die vroeger gevoerd werden aan de keukentafel van de familie Schoneveld en over vriendjes die hem belachelijk maakten omdat zijn vader een zaadbedrijf had.

Een gemotioneerde Pepijn Schoneveld met de plant die zijn vader heeft ontwikkeld

Tijdens het officiële openingsmoment werden de aanwezigen meegenomen op de bijzondere klantreis van een jong meisje die zich afvraagt waar planten eigenlijk vandaan komen. Zij koopt uiteindelijk tegelijk met Mels van de Pol (zoon van) een cyclaam in de winkel. Als hij even later in werkelijkheid het bedrijf binnen fietst zonder cyclaam, omdat hij die “vergeten ” is, wordt deze alsnog online besteld. De vergeten cyclaam wordt vervolgens met een drone naar binnen gevlogen en afgeleverd bij Danielle van de Pol. Met een harde knal en een regen van confetti was de opening daar. Deze was door middel van een live-verbinding ook te volgen door de medewerkers op de productielocatie in Tanzania, die dezelfde dag het 10-jarig bestaan vierde. Na het officiële moment volgde een rondleiding door het bedrijf en werd er afgesloten met een netwerklunch.

Familie en familiegevoel zijn belangrijk bij Schoneveld Breeding. Dit blijkt wel uit de hoofdrollen tijdens de openingsdag én de vele mooie woorden die over en weer gesproken werden. Maar ook uit het feit dat er nog een tweede openingsdag op het programma stond: zaterdag 15 juni was de PlantXperience het toneel van alle medewerkers én hun familie. Zo konden zij “hun” nieuwe bedrijf ook vol trots tonen aan familie en vrienden.

foto's: Schoneveld Breeding 

Bron: www.FloraNews.com
Leandra de Boef | 16-06-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

TE HUUR TE KOOP


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS