vrijdag 22 november 2019
Top Dillewijn Zwapak Top Van Dijk Flora TFC

Nieuw talent verleid tot inspirerende toekomst in de bloeiende greenhouse technology

Nieuw talent verleid tot inspirerende toekomst in de bloeiende greenhouse technology

Donderdag 13 juni 2019 namen ruim 250 studenten deel aan GreenTech HortiTalent tijdens de GreenTech in de RAI Amsterdam. De organisatie wil met het talentenprogramma studenten kennis laten maken met de grenzeloze mogelijkheden die de wereldwijd toonaangevende Nederlandse tuinbouwsector biedt. In de sector komen op korte termijn duizenden extra banen beschikbaar.  

Tijdens het bezoek aan de beurs werkten studenten van diverse opleidingsrichtingen en -niveaus uit het gehele land aan een opdracht gericht innovatie, internationalisering en kwaliteit. De uitkomsten van de opdrachten mochten voor een vakjury worden gepitched. Tijdens het beraad van de jury vond er een CollegeTour plaats waarbij young professionals uit het bedrijfsleven werden ingezet om gezamenlijk de uitdagingen van de wereld te bespreken.

“We koppelen de knapste koppen aan de meest toonaangevende toeleveranciers in de sector. Het netwerken en een mogelijke enthousiasmering voor een stage, baan of onderzoek is een prachtig secundair doel van GreenTech HortiTalent. Daarnaast is het een goede gelegenheid voor het bedrijfsleven om in contact te komen met studenten.” aldus Harm Maters, voorzitter AVAG. Die eerder dit jaar het programma “Young AVAG” heeft opgestart om jong talent binnen de bedrijven een ontwikkel programma te bieden binnen het tuinbouw cluster, “HortiTalent sluit hier prima bij aan”.

GreenTech HortiTalent is gecoördineerd door AVAG en GreenTech en wordt ondersteund door de Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen.  

 


14-06-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

1 Trade Fair fotos


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS