maandag 25 mei 2020
FN TOP add Let Hope Bloom

Telen van inhoudsstoffen grote kans voor Nederlandse glastuinbouw

Telen van inhoudsstoffen grote kans voor Nederlandse glastuinbouw

Woensdag 12 juni presenteerde Dr. Wouter Verkerke, business developer bij de WUR (Wageningen University & Research) tijdens het KP Holland Lunch Event zijn visie op “De kas als apotheek”. Kernpunt van zijn visie is dat het telen van inhoudsstoffen een grote kans is voor de glastuinbouw, in samenwerking met nieuwe ketenpartners.

Er is grote schaarste in de wereld als het om inhoudsstoffen gaat. Denk hierbij bijvoorbeeld aan vanille, of zwarte peper. “Hier ligt een grote kans voor de glastuinbouw”, aldus Wouter Verkerke. “Het sterkste punt hierbij is onze leveringszekerheid”.

Dr. Wouter Verkerke is senior wetenschappelijk onderzoeker en richtte het Smaaklab op bij de business unit Glastuinbouw in Bleiswijk. Momenteel werkt hij als business developer voor Kas als Apotheek.

Ook donderdag en vrijdag vindt het FlowerTrials Lunch Event nog plaats bij KP Holland. Donderdag spreekt Gerhard van der Bijl, CCO van Royal FloraHolland over digitaal zakendoen. Vrijdag presenteert Meiny Prins, directeur Priva, haar visie op ‘sustainable urban delta’.


13-06-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Flowers4Oxygen


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS