maandag 16 september 2019
FN TOP logo FN TOP add

Globe Plant stopt met opkweek van zomerbloemen

Globe Plant stopt met opkweek van zomerbloemen

Het is inmiddels drie jaar geleden dat Globe Plant in Vierpolders begon met de opkweek van zomerbloemen naast de al jaren bekende groenteplanten potplanten en opkweek in opdracht. Het bedrijf laat echter weten per 1 oktober 2019 te stoppen met de zomerbloemen. 

“Het is lastig beslissing geweest, maar we moesten wel” vertelt Vera Grootscholten van Globe Plant. “De aantallen planten die wij mogen maken zijn gewoonweg te klein. Zomerbloemen opkweek is een mooie, arbeidsintensieve teelt. In korte tijd, planten veel aandacht geven, past binnen onze bedrijfsfilosofie. Echter om de beste planten te maken, heb je diverse klimaat afdelingen nodig.” Die klimaten combineren nauwelijks met de andere producten, waardoor er binnen het bedrijf enerzijds te veel vierkante meters ongebruikt leeg liggen en anderzijds voor de andere producten te weinig ruimte is. “Daarom stopt Globe Plant met de zomerbloemen opkweek. Puur om bedrijfseconomische redenen” vervolgt Grootscholten.

De vertegenwoordigers Nic Straathof, Rene van Berlo en Jan Noordam gaan verder met hun eigen verkoopactiviteiten en Globe Plant gaat verder met het opkweken van de al jaren bekende producten, zoals groenteplanten, potplanten en opkweek in opdracht.  

Vera Grootscholten, bedankt mede namens Johan en Paul & het volledige sierteelt team, alle klanten voor het vertrouwen dat zij in hen hebben gehad. “Wie weet komen we elkaar later weer tegen en dan kunt u zeker weer rekenen op een kwaliteitsproduct dat door ons is opgekweekt.”

 


13-06-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Tussen Move2Catch


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS