maandag 25 mei 2020
FN TOP logo Let Hope Bloom

Arend Roses werkt op alle vlakken aan een duurzaam bedrijf

Arend Roses werkt op alle vlakken aan een duurzaam bedrijf

Bij rozenkweker Aren Roses staat duurzaamheid hoog in het vaandel.“Wij willen in alle facetten van het bedrijf duurzaam zijn: in onze klantrelaties, in het productieproces en voor onze medewerkers”, vertelt salesmanager Niels van Starkenburg in gesprek met Royal FloraHolland. Hoe het bedrijf dat aanpakt legt hij graag uit:

Arend Roses produceert rozen op bijna 11 hectare, verdeeld over twee locaties in Maasland. "We kweken acht soorten. Zeven daarvan zijn exclusief bij ons verkrijgbaar." Op jaarbasis produceert het bedrijf ongeveer 45 miljoen rozen. Arend Roses heeft verschillende duurzaamheidscertificaten.

Als een van de weinige kwekers heeft Arend Roses het certificaat Florimark Production. "Dat betekent dat wij transparant werken, met de hoogst mogelijke aandacht voor milieu-, kwaliteits- en sociale aspecten. Florimark Production is het hoogst haalbare certificaat voor kwekers op het gebied van duurzaamheid." Het bedrijf heeft ook het certificaat MPS-GAP. "Wij gebruiken biologische gewasbeschermingsmiddelen. We zijn transparant; we moeten registreren welke middelen we gebruiken. Dat vind ik een voordeel omdat het ons structuur en inzicht biedt."

Ook het personeel krijgt bij Arend Roses de nodige aandacht. Dat blijkt uit het certificaat MPS-Socially Qualified. "Wij zorgen voor een veilige werkomgeving, goede arbeidsvoorwaarden en een prettige werksfeer. Medewerkers krijgen eigen verantwoordelijkheid en de mogelijkheid zich te ontwikkelen. Vier keer per jaar organiseren we bijeenkomsten voor de vaste medewerkers en uitzendkrachten, zoals een barbecue of een kerstborrel. Dat waarderen zij. Ook de uitzendkrachten voelen zich deel van het bedrijf. Sommigen werken al jaren bij ons en dat is goed voor de kwaliteit van ons product. Als je goed bent voor je medewerkers, zijn zij goed voor het bedrijf én de klanten."

De rozenkweker onderzoekt bij alle activiteiten binnen het bedrijf duurzame oplossingen. "Wij vangen bijvoorbeeld regenwater op voor de rozenplanten en we wekken onze eigen energie op. De hitte die daarbij vrijkomt, gebruiken we weer om de kassen te verwarmen. Het water dat we gebruiken, vangen we op. Zo kunnen we het hergebruiken." Arend Roses denkt ook na over alternatieven voor de plastic hoezen. "Dat is best lastig", geeft Niels toe. "Afbreekbare hoezen zijn nog in ontwikkeling." Voor het transport van de rozen gebruikt Arend Roses nu fust met opzetrekken. "Hierdoor kunnen we kortere kragen van karton gebruiken wat minder afval oplevert. Er kunnen zelfs meer rozen in een fust wat efficiënter in het transport is, kosten bespaart en duurzamer is. Zo willen wij op alle vlakken werken aan een duurzaam bedrijf."

bron: FloraHolland


13-06-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

1. FH100procentdigitaal


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS