dinsdag 26 mei 2020
Let Hope Bloom FN TOP logo

PanAmerican Seed neemt Celosia veredeling over van Celex

PanAmerican Seed neemt Celosia veredeling over van Celex

PanAmerican Seed heeft aangekondigd het volledige assortiment en de veredeling van celosia over te nemen van Celex, dochteronderneming van snijbloemenbedrijf Fa. Van Der Boog & Van Den Bosch in het Zuid-Hollandse Valkenburg. Naar verwachting wordt de koop per 1 oktober 2019 afgerond.

PanAmerican Seed werkt al meer dan 25 jaar samen met Celex aan snijbloemen celosia-series, als Neo en Sunday en ook aan pot- en jaarlijkse celosia-series, zoals First Flame, Dracula celosia en meest recent de nieuwe Concertina-serie. Celex was hierbij verantwoordelijk voor de veredeling, terwijl PanAmerican Seed de productie, wereldwijde distributie en verkoop en marketing voor zijn rekening nam.

Celosia Celex

"Door onze jarenlange samenwerking hebben we een succesvolle en duurzame onderneming in celosia opgebouwd", zegt Anne Leventry, president van PanAmerican Seed. "We zijn tevreden met alle inspanningen die Celex heeft geleverd in deze klasse en we kunnen niet wachten om voort te bouwen op dit momentum van uitmuntendheid."

Celex heeft via zijn nauwe bestaande partnerschap met PanAmerican Seed al veel nieuwe en succesvolle celosia-variëteiten op de markt gebracht, waaronder twee gouden medaillewinnaars van Fleuroselect, evenals een kwaliteitskeurmerk en een nieuwigheidsbescherming.

"We zijn ervan verzekerd dat onze Celex-veredeling en genetica bij PanAmerican Seed in goede handen zijn", zegt Peter Van Den Bosch, eigenaar van Celex, die samen met zakenpartner Henk Van Der Boog bijna met pensioen is. "Ze zullen ons werk voortzetten ten voordele van de kwekers van snijbloemen, potplanten en perkplanten over de hele wereld."

 


12-06-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

1. FH100procentdigitaal


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS