maandag 17 februari 2020
1. VB&P Teelt 1. RFH Trade Fair 2020

Clematis Multi Pink beste nieuwigheid Garden Trials and Trade 2019

Clematis Multi Pink beste nieuwigheid Garden Trials and Trade 2019

De Clematis ST17333 Multi Pink van Van der Starre uit Boskoop is uitgeroepen tot Beste Nieuwigheid Garden Trials and Trade 2019.

Volgens de KVBC jury is de Clematis 'ST17333’ Multi Pink een uitstekende en vernieuwende introductie. De celmatis heeft een unieke combinatie van bloemvorm en bloemkleur in het populaire geslacht Clematis. De plant is een mutant ontstaan uit Clematis 'Hagley Hybrid' en is daardoor net zo sterk, gezond en groeikrachtig. 

V.l.n.r. Dennis de Jong (Van der Starre), Helma van der Louw (voorzitter KVBC), Bart van der Starre en Arjan Scholten (Van der Starre)

Hydrangea macrophylla 'Hocomagicevo' (MAGICAL EVOLUTION) ingezonden door Kolster bv uit Boskoop werd ook met een gouden medaille bekroond. "De bijzondere rijkbloeiende cultivar is ontstaan als mutant in 'Hokomarevo' (MAGICAL REVOLUTION), maar heeft grotere, dieper roze bloemen. De planten zijn uniform met fraai en gezond donkergroen blad" luidt het juryrapport.  Naast de twee gouden medailles kende de jury drie zilveren en vier bronzen medailles toe.

In totaal waren bij de tweede editie van Garden Trials and Trade 26 planten ingeschreven voor de nieuwighedenkeuring. Hiervan zijn er uiteindelijk 19 gekeurd. De jurering van de nieuwigheden wordt gedaan door een deskundige keuringscommissie van de Koninklijke Vereniging voor Boskoopse Culturen.            Clematis Multi Pink

De tweede editie van Garden Trials and Trade wordt gehouden van 11 t/m 13 juni 2019 in het Plantariumgebouw op het International Trade Centre te Hazerswoude-Dorp. 

 


12-06-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

1 essen


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS