dinsdag 26 mei 2020
FN TOP logo Let Hope Bloom

Dutch Greenhouse Delta zet vervolgstap om Chinees High-Tech Agriculture Park te realiseren

Dutch Greenhouse Delta zet vervolgstap om Chinees High-Tech Agriculture Park te realiseren

Vandaag is op de GreenTech de aandeelhoudersovereenkomst getekend tussen Jiashan Sino-Dutch Industrial Park Investment Company en Dutch Greenhouse Delta. Dit betekent de start van de joint venture voor het ontwikkelen van een High-Tech Agriculture Park in China. De ondertekening vond plaats door de heer M.A. Jun, voorzitter van Jiashan Sino-Dutch Industrial Park Investment Company en Eric Egberts, directeur van stichting Dutch Greenhouse Delta.

De heer M.A. Jun, voorzitter van Jiashan Sino-Dutch Industrial Park Investment Company (links) en Eric Egberts, directeur van stichting Dutch Greenhouse Delta (rechts) ondertekenen de joint venture. Foto: Arnaud Roelofsz

Het park wordt de Chinese landingsplaats voor Nederlandse topexpertise uit de gehele tuinbouwketen en is zo’n 400 hectare groot. In de kassen zal het bedrijfsleven de meest geavanceerde tuinbouwtechniek demonstreren en kan vers geproduceerd worden. Deze oogst kan mogelijk via e-commerce giganten als Alibaba direct op de Chinese markt afgezet worden.

In oktober 2018 werd al een strategisch memorandum getekend in het bijzijn van de Chinese premier Li Keqiang en minister-president Mark Rutte. Deze joint venture is de vervolgstap en krijgt de officiële naam: Greenport Jiashan Sino-Dutch AgTech Co. Het park zal binnen vijf jaar gerealiseerd worden en is onderdeel van het Jiashan Sino-Dutch Industrial Park dat sinds 2014 in ontwikkeling is.

Sino-Dutch High-Tech Agriculture Park is momenteel het enige vooraanstaande innovatiepark waar Nederland en China sector breed samenwerken. Het gewest Jiashan ligt in het hart van de meest ontwikkelde economische regio in China, de Yangtze River Delta, nabij de stad Shanghai.  


11-06-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

1. FH100procentdigitaal


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS