dinsdag 26 mei 2020
FN TOP logo Let Hope Bloom

Aalsmeer Flower Festival verbindt bloemen met kunst en cultuur

Aalsmeer Flower Festival verbindt bloemen met kunst en cultuur

Aankomend weekend wordt in Aalsmeer op zaterdag 15 en zondag 16 juni de zesde editie van het Aalsmeer Flower Festival gehouden. Het evenement laat bezoekers op twee locaties kennismaken met verrassende bloemsierkunst door bloemen met kunst en cultuur te verbinden.

In museum de Historische Tuin aan het Praamplein worden onder leiding van arrangeur Elize Eveleens tal van bijzondere projecten gemaakt. Moderne bloemsierkunst vloeit hier samen met de natuurlijke omgeving van de Tuin. Kunstenaarsduo AlexP maakt bezoekers onderdeel van een kunstwerk met de video-installatie MAPP. In de veilingzaal is een bloemenshow vol inspiratie van Flower Circus en worden veilingen gehouden. Atelier Steengoed toont bloemrijke kunst. Ook kunnen bezoekers uitblazen bij Het Tuinhuis.

De andere locatie is het Flower Art Museum aan de Kudelstaartseweg, tegenover de watertoren. Dit is het eerste museum ter wereld dat geheel in het teken staat van hedendaagse kunst geïnspireerd op bloemen. Onder leiding van arrangeur Marloes Joore gaat bloemsierkunst hier een spannende verbinding aan met beeldende kunst. Haar projecten zijn te vinden bij de tentoonstellingen Bloemen van Hoop en De Taal van Bloemen. Op het buitenterrein zijn workshops, demonstraties en een kinderspeurtocht. Ook de toekomstige attractie FloriWorld presenteert zich tijdens het Festival.

Op beide locaties is er live muziek. Bij de Historische Tuin spelen duo Primrose en duo George Carlo M en Steven Hupkens, bij het Flower Art Museum treden The Sphere Quartet en vrouwenkoor Davanti op. Bezoekers kunnen gratis gebruik maken van de watertaxi’s van Westeinder Rondvaart (versierd door Boerma Instituut) die over de Westeinderplassen varen tussen de twee locaties. Ook rijdt er een pendelbus.

Aalsmeer Flower Festival is 15 en 16 juni van 11.00 tot 17.00 uur. Meer informatie is te vinden op www.aalsmeerflowerfestival.nl

foto's: Aalsmeer Flower Festival 


11-06-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Flowers4Oxygen


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS