maandag 16 september 2019
FN TOP logo FN TOP add

Nieuwe fustwasserij FloraHolland wast 51 miljoen fusten per jaar.

Nieuwe fustwasserij FloraHolland wast 51 miljoen fusten per jaar.

Deze week is de nieuwe Limex fustwasserij bij Royal FloraHolland in Aalsmeer in gebruik genomen. De nieuwe fustwasmachines in Aalsmeer wast 51 miljoen fusten per jaar. Tijdens de piek loopt dat op tot 1,4 miljoen fusten per week! De nieuw ontwikkelde waslijnen vinden plaats in een duurzaam ingerichte washal inclusief uitgebreide klimaatinstallatie.

De nieuwe wasserij is volledig geautomatiseerd en kan alle bloemenfusten wassen. De veiling geeft aan dat de behoefte aan optisch en microbiologisch schoon fust de afgelopen jaren steeds verder gegroeid is. Anno 2019 zijn ook de technieken van het fustwassen verder gemoderniseerd. Met de vernieuwde technieken weet Limex een duurzaam wasproces te realiseren. Stickers worden met een lagere druk verwijderd en dat zorgt voor diverse besparingen zoals jaarlijks 33% minder water gebruik, 10-15% minder elektriciteit en 30% minder thermische energie.

De nieuwe fustwasmachines in Aalsmeer wast 51 miljoen fusten per jaar. Tijdens de piek loopt dat op tot 1,4 miljoen fusten per week! Met verdere verbeteringen aan de fustwastechniek kan dit aantal nog verder oplopen tot maar liefst 155 miljoen gewassen fusten over alle locaties in 2028.

 


07-06-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

FT Fotos


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS