vrijdag 22 november 2019
Top Van Dijk Flora TFC Top Dillewijn Zwapak

GreenBalanZ viert 10e verjaardag tijdens Orchid Inspiration Days

GreenBalanZ viert 10e verjaardag tijdens Orchid Inspiration Days

Tien jaar geleden transformeerde Handelskwekerij van der Weijden in Kudelstaart naar GreenBalanZ, synoniem voor het groene karakter van het bedrijf, dat van oudsher vooruitstrevend is op het gebied van duurzaamheid. GreenBalanZ viert dit tijdens de Orchid Inspiration Days onder het overkoepelende thema ‘GreenBalanZ surpriseZ ‘.

In zeventig jaar Handelskwekerij van der Weijden zijn verschillende teelten de revue gepasseerd. “Mijn vader liet zich al snel charmeren door de schoonheid van de orchidee. Als eerste bracht hij de Phalaenopsis als potplant naar de veiling. Hiermee was hij toentertijd uniek”, aldus eigenaar Lennard van der Weijden.

Vele innovaties volgde waarmee de handelskwekerij uitgroeide tot een vooraanstaand Phalaenopsisteler. De ingebruikname van de ‘Kas zonder Gas’ in 2009 vormde de aanleiding om over te gaan op de naam GreenBalanZ.

Innovaties op het gebied van duurzaam telen volgde elkaar rap op en in 2014 werd dit bekroond met het predicaat ‘Biologisch’. “Hier ben ik oprecht trots op! Het feit dat we nog steeds de enige zijn die biologische Phalaenopsis telen, laat zien dat het geen sinecure is. Doorzettingsvermogen, lef en de drang naar innovatie, als derde generatie Van der Weijden zit dat nou eenmaal in mijn bloed.”

Tijdens de Orchid Inspiration Days, van 5 t/m 13 juni openen 14 orchideeënspecialisten in Nederland hun deuren om klanten en eindklanten hun assortiment te laten bewonderen. 

 


07-06-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

TE HUUR TE KOOP


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS