dinsdag 26 mei 2020
FN TOP add FN TOP logo

De 5 vragen aan... John van Koppen

De 5 vragen aan... John van Koppen

Voor de mensen die je niet kennen, wie ben je wat doe je?
John van Koppen is de naam. Ik ben gelukkig getrouwd, heb 3 volwassen kinderen en ben werkzaam bij Fiore Anthuriums. Fiore heeft 3 productielocaties met een gezamenlijke oppervlakte van 7,5 ha met hoofdzakelijk productie van snij-anthurium. Tevens wordt er wat ervaring opgedaan met Green Trick en Helleborus. Hierbij ben ik ben verantwoordelijk voor de locatie in Honselersdijk en de afzet.

De 5 vragen aan John van Koppen

Wat maakt deze functie zo bijzonder?
Wat best bijzonder is is dat we ruim een jaar geleden het kwekerscollectief Xanthu hebben opgericht waar het onderlinge vertrouwen en de samenhang groot is. Met elkaar hebben we het doel om de Anthurium beter in de markt te krijgen. Naast Xanthu doen we dat ook met de promotie club Anthurium onder bevlogen leiding van Claudia Broch.

Welk nieuws heb je de afgelopen tijd beziggehouden?
Men lijkt een stap dichter bij een pensioen akkoord als ik het nieuws mag geloven. De hele arbeidsdiscussie houdt volgens mij elk bedrijf bezig. Nadat de politiek, met meneer Asscher voorop, er jaren aan gewerkt heeft om het vast in dienst nemen van medewerkers totaal niet interessant te maken, wordt er nu van alles aan gedaan om het zzp'ers zo moeilijk mogelijk te maken. Begrijp me goed we hebben het beste voor met onze medewerkers, zij zijn voor een groot deel bepalend in het succes en sfeer in de onderneming, maar door de politieke dwang wordt het voor ons niet makkelijker op. Denk alleen eens aan de verschillende seizoenen waar we mee te maken hebben. In mijn beleving is het sociale stelsel er nog steeds erg op gericht dat er angst bestaat dat er mensen zonder werk komen, terwijl we in een land leven waar er voor iedereen met een klein beetje goede wil, werk voldoende is!

Wat zou je graag willen oppakken of veranderen?
Vooral de afzet van de snijanthurium, deze prachtige, exotische goed houdbare bloem (wat hem dus ook duurzaam maakt) is voor verbetering vatbaar. In Xanthu zijn we nu toe aan de volgende logische stap; namelijk het werken naar 1 veilmoment van het hoofdras Pistache. We gebruiken hiervoor 1 gezamenlijk aanvoerdersnummer. We maken aan de hand van een wekelijkse prognose een mooie verdeling over de verschillende veilingen en zetten alle Pistache als 1 blok bij elkaar zodat de koper niet verrast wordt met aanvoer schommelingen en vraag en aanbod weer zuiverder in beeld komen. Je kunt zeggen dat we vooruitlopen op het landelijk veilen waar we dit najaar een pilot mee gaan doen (als de veiling en handel er tenminste klaar voor zijn).

Wat ga je dit weekend doen?
Komend weekend staat Schippop op het programma, een piepklein festivalletje. Voor mij is het heerlijk om met een aantal vrienden en bekenden onder het genot van een kleine alcoholische versnapering in het gras naar een lekker muziekje te luisteren. Met deze ingrediënten komen wij het weekend wel door!
 

Bron: www.Floranews.com
07-06-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Flowers4Oxygen

Naam (optioneel):

Commentaar:


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS