zaterdag 14 december 2019
FN TOP logo FN TOP add

Denk aan de uiteindelijke klant #blog

Denk aan de uiteindelijke klant #blog

Volgende week starten de FlowerTrials en is er op meerdere locaties veel moois te zien. In mijn vorige blog heb ik al aandacht besteed aan de gehele keten en hoe we daar gezamenlijk meer uit kunnen halen. Iets wat erg waardevol is om op te pakken. Ik merk alleen dat het product altijd centraal staat, terwijl het juist goed is om te kijken welke voordelen de consument eraan heeft en dat vervolgens te benadrukken en hier verder aan te werken. En vergeet één ding ook zeker niet; de uiteindelijke klant vindt het verzorgen van planten vaak nog steeds lastig. Hoe kunnen we dat stukje extra samen oppakken?

Mijn product is mooi….
Volgende week kunnen we tijdens de FlowerTrials weer onze ogen uitkijken naar al het moois dat de sierteeltsector op het gebied van planten te bieden heeft. Vele mooie en unieke planten zijn te aanschouwen. Natuurlijk zijn de FlowerTrials vanuit de vermeerderaars en de veredelaars het moment om te laten zien wat ze in huis hebben en wat ze ontwikkeld hebben. We zien de laatste jaren steeds meer concepten die getoond worden omdat men wel degelijk aandacht aan die uiteindelijke klant, de consument, wil besteden. Maar het zijn en blijven momenten dat men het product laat zien.

FlowerTrials

Als ik daar rondloop en ik zou vrienden meenemen dan kijken ze hun ogen uit hoeveel moois onze sector te bieden heeft. Vele mooie kleuren en vormen. Soms zo mooi dat ze het wel direct in de tuin zouden willen hebben. Maar er komen ook vragen boven zoals, waar kan ik het vinden en hoe kan ik het zo lang mogelijk goed houden.
Als ik dan naar bijvoorbeeld Coolblue kijk, dan zie je hoe zij hun klanten steeds verder en steeds meer helpen. Ze geven tips en tricks om het product zo goed mogelijk te gebruiken en/of toe te passen. Ze passen met name video’s toe omdat te realiseren. Ze proberen daar via diverse (sociale) kanalen extra aandacht voor te vragen. Ze kijken hierbij goed naar waar hun klanten zitten en wat ze graag willen horen en lezen.
Maar meerdere kanalen en opties. Je hebt op YouTube vele kanalen van vloggers welke producten bespreken en de plussen en de minnen goed naar voeren brengen.

Wat weten onze klanten?
Weten onze klanten veel van onze producten? Ik denk in de meeste gevallen van niet. Als ik alle vragen hoor wanneer ik zelf in een tuincentrum sta om advies te geven, leven er vele vragen en wordt er weinig gekeken naar de adviezen die we geven op websites en/of etiketten.
Missen we daarom iets? Ik denk van wel. We kunnen ze veel beter benaderen door met elkaar op communicatiegebied samen te werken. Alle ketens hebben er baat bij om die uiteindelijke klant te bereiken en te helpen met zijn/haar vragen.
Welke tips geven wij als het gaat om het planten en verzorgen van onze mooie veredelende planten? Wat zien we waar terug?
Zou het niet mooi en interessant zijn als de consument onze kennis en kunde zou terugvinden op een platform waar ze graag komen. En als we de juiste informatie geven en die emotionele snaar weten te raken dan willen we onze informatie ook wel gebruiken.

Laten we op dat gebied ook eens samenwerken in de keten en het niet proberen door te duwen of allemaal voor onszelf iets op te zetten. Ik neem aan dat ook de retailers interesse hebben in een goed opgezet strategisch communicatieplan. Een plan dat op vele manieren de consument probeert te benaderen via diverse kanalen en met de juiste en gewenste informatie.
Kortom daar liggen nog vele open kansen naar mijn idee. Gezamenlijk werken aan een goed communicatieplan is essentieel voor alle ketenpartijen.
Dus wie weet worden er volgende week tijdens de FlowerTrials ook mooie plannen gesmeed als het om informatieverstrekking gaat naar de uiteindelijke eindklant. Laten we het eens oppakken.


Ernst Jan Bos
Bos Social Business
 

Bron: www.FloraNews.com
06-06-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

1 Trade Fair fotos

Naam (optioneel):

Commentaar:


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS