maandag 17 februari 2020
1. VB&P Teelt 1. RFH Trade Fair 2020

Dekker Chrysanten met LZV vol gas richting een schonere toekomst

Dekker Chrysanten met LZV vol gas richting een schonere toekomst

Dekker Chrysanten heeft sinds deze maand een LZV, Langere en Zwaardere Vrachtautocombinatie, toegevoegd aan het wagenpark. De 25,25 meter lange nieuwe Volvo FH42T LNG vervoert in één keer 40 pallets, goed voor een kwart miljoen chrysantenstekken, én is zuiniger qua brandstof. In een normale trailer passen 26 pallets. Over een jaar gerekend moet dat het bedrijf een besparing van 120.000 kilometer gaan opleveren. Dit moet leiden tot een forse emissiereductie, verwacht Dekker Chrysanten.

Ook het gebruik van LNG als brandstof draagt bij aan een fors lagere uitstoot. Die is in vergelijking met conventionele dieseltrucks tot wel 20 procent lager. LNG is een fossiele brandstof die gemaakt wordt uit aardgas uit onder andere Qatar en Noorwegen. Met deze lagere uitstoot past de nieuwe LZV van de veredelaar in het streven van de EU, die de gemiddelde emissies door het transport met zware voertuigen vanaf 2025 met 15 procent terug wil brengen.

Voor het tanken van LNG gaat het bedrijf gebruikmaken van het nieuwe NXT-tankstation Boekelermeer van GP Groot bij Alkmaar. Chauffeurs van Dekker Chrysanten krijgen een speciale opleiding om LNG te tanken.

Qua rijprestaties doet de nieuwe LZV niet onder voor een dieseluitvoering belooft LVS Trucks, al sinds 1995 ‘huisleverancier’ van Dekker Chrysanten. Ook de betrouwbaarheid en de onderhoudsintervallen komen overeen. Wel zijn LNG-trucks stiller op de weg. De chrysantenspecialist gaat met de LZV-combinatie uitsluitend in Nederland rijden, naar bestemmingen als het Westland, de Bommelerwaard en Limburg.
 


06-06-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

1. Kasgroeit


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS