maandag 16 september 2019
FN TOP logo FN TOP add

Kwekers schrijven boze brief aan veiling over grote klokaanvoer dipladenia

Kwekers schrijven boze brief aan veiling over grote klokaanvoer dipladenia

Een groep kwekers heeft deze week met een brief aan de directie van FloraHolland hun frustratie getoond over de enorme aanvoer van dipladenia vorige week voor de klokken in Naaldwijk en Aalsmeer. Volgens de kwekers heeft een aanvoerder uit Spanje hiermee de markt ernstig verstoord.

De aanvoerder, waar verschillende kwekerijen onder vallen, zorgde op 29 mei voor een extra klokaanvoer van 87 karren. Leden van FloraHolland leverden die dag zelf zo’n 171 karren dipladenia. Dit betekende een extra aanvoer van ruim 50%. Bij herkeur bleek dat de helft hiervan a2 kwaliteit was.

„Wij als regelmatige vaste aanvoerders kunnen totaal niet begrijpen dat Royal FloraHolland dit soort buitensporigheden faciliteert over de rug van trouwe aanvoerders. Moet de prijsvorming kapot gemaakt worden voor de trouwe leden door extra aanvoer toe te laten van partijen die hun rotzooi niet kwijt kunnen in hun eigen verkoopkanaal?”, zo is te lezen in de brief aan FloraHolland.

De kwekers zijn van mening dat de markt kapot wordt gemaakt en dat het excessenbeleid door de veiling niet goed wordt uitgevoerd.  Zij voelen zich als trouwe leden zwaar in de steek gelaten. De kwekers willen op korte termijn een gesprek met de directie over het aanvoerbeleid voor nu en in de toekomst.

 


05-06-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

FT Fotos


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS