dinsdag 26 mei 2020
Let Hope Bloom FN TOP logo

Rob Verlinden opent Open Kwekerijdag 2019 in Boskoop

Rob Verlinden opent Open Kwekerijdag 2019 in Boskoop

Op 15 juni is Rob Verlinden aanwezig om de opening te verrichten van de Open Kwekerijdag 2019 in Boskoop. De opening vindt plaats bij de Jong Plant aan de Alfensvaart 11 in Boskoop. Verlinden gaat tijdens de opening natuurlijk iets met groen doen en geeft hiermee ook de kick off voor het nieuw project; de roadshow Mobiele Tuinen 'from Boskoop'.

In de tv uitzending van Robs Grote Tuinverbouwing van zaterdag 8 juni geeft hij alvast een voorproefje van de Open Kwekerijdag 2019.

De inwoners van Alphen aan den Rijn en omstreken kennis laten maken met de sierteelt in de regio Boskoop, het vakmanschap dat daarbij komt kijken en het belang van groen voor de leefomgeving; dat is het doel van het nieuwe project de Mobiele Tuinen 'from Boskoop' Het is een mobiele expositie van tuinen, tuinmaterialen, planten en tuinarchitectuur die naar de mensen toe komt. De expositie wordt neergezet bij evenementen die een groot publiek trekken. 

Nieuw dit jaar is het CarrièrePlein. Bianca de Jong, kwekersdochter, werkzaam bij Groen-Direkt en actief binnen de Open Kwekerijdag organiseert dit initiatief waar kwekers, werkzoekenden, opleiders en leerlingen bij elkaar komen. Nieuwe mensen zijn belangrijk om een sector draaiende en toekomstbestendig te houden en vele boomkwekers zijn op zoek naar medewerkers in de diverse functies; van teeltbegeleiding, inkoper/verkoper, techniek, tot zaterdagkracht tot stageplek. 

De bedrijven die hun deuren openen zijn; Klimplantenspecialist van der Starre, Hortensiaspecialist de Jong plant, potcultuurbedrijf W.T.M. de Boer, Kweker van Hebe, lavendula, Calluna, Erica en coniferen Robert Wijsman en specialist water- en elektrotechniek Mastop Totaaltechniek. De bedrijven worden verder aangevuld met toeleveranciers, adviseurs en sectorondersteuners

De Open Kwekerijdag wordt gehouden op zaterdag 15 juni van 10.00 uur tot 17.00 uur aan de Alfensvaart te Boskoop. 


05-06-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

1. FH100procentdigitaal


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS