dinsdag 26 mei 2020
FN TOP logo Let Hope Bloom

Bart Bresser als eerste Nederlandse bloemist geridderd

Bart Bresser als eerste Nederlandse bloemist geridderd

Bloemist Bart Bresser uit Gendringen heeft een koninklijke onderscheiding gekregen. Bresser is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. De gemeente Gendringen ziet hem als ‘groot voorbeeld voor collega-bloemisten en ondernemers uit andere branches en een ambassadeur voor de bloemenbranche’. Bresser kreeg de onderscheiding zaterdag 25 mei opgesteld door burgemeester Otwin van Dijk in de Witte Kerk in Gendringen.

Bresser is sinds 1988 bloemist in Gendringen, heeft een indrukwekkende staat van dienst als bloemenman en verzorgde de aankleding van talloze grote evenementen, feesten en beurzen in binnen- en buitenland. Zo werkte hij 2017 mee aan één van de grootste indoor bloemenshows ter wereld in het Amerikaanse Philadelphia en heeft hij de bloemen verzorgd voor het paviljoen dat door het Ministerie van Economische Zaken werd ingezet tijdens de Internationale Grüne Woche in Berlijn.

De bloemist is ook al jaren voorzitter van de Ondernemersvereniging Gendringen en zet zich grenzeloos en vrijwillig in voor vele activiteiten in het dorp. Ook is hij zeer actief in de Festijnencommissie en met het ‘Gendringenplein’ op de Winterfair. ‘Een man die een heel belangrijke bijdrage levert aan de leefbaarheid van het dorp’, concludeert de gemeente.

Bart Bresser (rechts) is geridderd door burgemeester Otwin van Dijk (midden) © PR

 


05-06-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

1. FH100procentdigitaal


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS