vrijdag 22 november 2019
Top Van Dijk Flora TFC Top Dillewijn Zwapak

Cordyline australis van zes meter hoogte verhuist naar Center Parcs De Eemhof

Cordyline australis van zes meter hoogte verhuist naar Center Parcs De Eemhof

Vandaag wordt een enorme tropische kolos van zes meter hoogte en ca. 2.500 kilo met een enorme hijskraan naar een nieuw onderkomen getakeld. De uit de kluiten gewassen Cordyline australis van de Hortus botanicus in Leiden krijgt een nieuw onderkomen op de Market Square van Center Parcs De Eemhof.

Om de kolos van ruim 2.500 kilo op zijn plek te krijgen, wordt hij met een enorme hijskraan over de gebouwen van De Eemhof wordt getakeld. De Cordyline australis is een tropische plant die in 35 jaar is uitgegroeid van een reguliere plant tot een uit de kluiten gewassen exemplaar van meer dan zes meter. Voor de Hortus botanicus Leiden was deze reus zo groot dat hij niet meer verplaatst kan worden naar zijn winterverblijf.

De Market Square van De Eemhof voldoet aan alle eisen om de boom nog vele tientallen jaren te laten groeien. De Cordyline australis torent daar straks uit boven de bestaande mediterrane beplanting”, vertelt Jean Henkens, huisbioloog van Center Parcs.

De verhuizing van de Cordyline australis is onderdeel van de verhuizing van meer dan vijftien andere tropische planten en bomen van de Hortus botanicus Leiden. Deze hebben inmiddels ook een onderkomen gevonden in verschillende vakantieparken van Center Parcs. Ze krijgen allemaal een nieuwe verblijfplaats die goed past bij hun natuurlijke leefomgeving.

Center Parcs beschikt over een schat aan kennis over tropisch groen. Hiermee heeft zij al ruim 50 jaar ervaring. We zijn dan ook erg blij dat onze tropische planten en bomen bij Center Parcs een nieuw onderkomen krijgen”, vertelt Rogier van Vugt, hoofd Kassen van de Hortus botanicus Leiden. Center Parcs vangt ook met grote regelmaat palmbomen en tropische planten op die bijvoorbeeld in hun leefomgeving moesten wijken voor bouwplannen en kap.

 

 


03-06-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

TE HUUR TE KOOP


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS