vrijdag 15 november 2019
Top Van Dijk Flora TFC Top Dillewijn Zwapak

Lara van Ruijven opent negende Dutch Lily Days

Lara van Ruijven opent negende Dutch Lily Days

De Dutch Lily Days worden op 4 juni geopend door wereldkampioene shorttrack Lara van Ruijven. Van Ruijven behaalde afgelopen winter als eerste Nederlandse een individuele wereldtitel bij het shorttrack. Ze is eregast tijdens de openingsceremonie van de negende editie van de Dutch Lily Days, die dit jaar gehouden worden van 4 t/m 7 juni. Ook krijgt zij tijdens de opening haar "eigen" lelie.

Veredelaars en exporteurs bundelen hun krachten voor de lelievierdaagse. Elk jaar is een van de deelnemers gastheer tijdens de officiële start. Dit jaar is dat Onings Holland aan de Nieuwe Tuinen 1 in Honselersdijk. Voor Onings was het een logische keus om het oog te laten vallen op Lara van Ruijven voor de openingsceremonie. Westland, vestigingsplaats van het exportbedrijf, komt de laatste tijd veel in het nieuws vanwege topsportprestaties.

Zo'n topprestatie was zonder twijfel de wereldtitel op de 500 meter die de 26-jarige Naaldwijkse in maart van dit jaar behaalde. Daarmee werd zij de eerste Nederlandse vrouw ooit die in die discipline individueel goud pakte. Het levert haar een 'eigen' lelie op, die op 4 juni tijdens de opening van de Dutch Lily Days officieel ten doop wordt gehouden. De fleurige omlijsting bij Onings Holland is in handen van leerlingen van MBO Westland die de opleiding Bloem & Design volgen. Zij laten ter plekke zien wat de opvallende mogelijkheden zijn met lelies in boeketten en arrangementen.

Veertien deelnemers in het land trappen gelijktijdig af voor hun deelname aan de Dutch Lily Days. Het evenement voor vakgenoten wordt gehouden bij P. Aker, Van den Bos Flowerbulbs, Bot Flowerbulbs, De Jong Lelies, Lily Company, Mak Breeding, Onings Holland, C. Steenvoorden, GAV's Lilies, Gebr. Vletter & Den Haan, VWS Flowerbulbs, World Breeding, Zabo Plant en Royal van Zanten.


29-05-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

1 Trade Fair fotos


Overig nieuws



2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS