maandag 13 juli 2020
Let Hope Bloom FN TOP add

Welke noviteit wint dit jaar de FleuroStar 2019

Welke noviteit wint dit jaar de FleuroStar 2019

De zes genomineerden voor FleuroStar 2019 zijn bekend. Welke noviteit wordt de opvolger van de succesvolle Osteospermum ecklonis Purple Sun van Selecta one? Welke van deze introducties wordt de de nieuwe 'winnaar met de wow-factor'?

Tijdens de FlowerTrials worden de zes genomineerden op negen locaties in Nederland en Duitsland tentoongesteld. De noviteiten staan in de spotlights bij Beekenkamp, bij Benary op de locatie van Kébol, op de nieuwe locatie van Dümmen Orange in Aalsmeer, in de Fleuroselect-stand bij Takii, bij Florensis, bij PanAmerican/Kieft Seed, bij Sakata, bij Selecta one in Duitsland en bij Syngenta Flowers.

De introducties worden tijdens de FlowerTrials beoordeeld door een jury die bestaat uit meer dan dertig professionals. Deze jury bestaande uit veredelaars, kwekers, handelaars, marketeers en vakjournalisten kiest de winnaar met de wow-factor op het verkooppunt. De winnaar is de variëteit met de hoogste gemiddelde score op handelspotentieel en aantrekkelijkheid op het verkooppunt.

De nieuwe FleuroStar-winnaar wordt bekendgemaakt tijdens de FleuroStar Evening op donderdag 13 juni 2019 bij Syngenta Flowers in De Lier. 

De zes genomineerde zijn:

Begonia elatior Dreams Garden MacaRouge van Beekenkamp Plants (linksboven)
Zin om je buitenruimte op te fleuren met deze hartendief? Dreams Garden MacaRouge presteert uitstekend en stelt weinig eisen. Deze staande tuinbegonia vertoont een weelde aan enkele, helderrode bloemen met een schattig geel hartje. MacaRouge is een krachtige groeier die er niet alleen prachtig uitziet in potten op het terras maar ook heel veel kleur in bloembedden brengt. Deze uit stek vermeerderde begonia heeft weinig verzorging nodig en brengt met zijn sprankelende rode kleur leven in elke tuin tot de eerste vorst.

Begonia x hybrida Viking Red on Chocolate van Sakata Ornamentals (midden boven)
Een plant die het goed doet in alle weersomstandigheden, snel groeit en enorm veel kleur biedt? Viking Red on Chocolate van Sakata Ornamentals heeft een stevig, glanzend blad met unieke donkere chocoladekleur. In alle weersomstandigheden zijn deze bladeren de donkerste op de markt en ze contrasteren bijgevolg prachtig met de helderrode bloemen. Deze hybride begonia vertakt uitstekend, bloeit vroeg, doet het goed in zowel hete zomers als in koelere seizoenen, en blijft talrijke bloemen produceren tot de eerste vorst. Viking Red on Chocolate is de perfecte keuze voor tuinperken of openbare beplantingen en vult ook in een mum van tijd grote potten op het terras of balkon.

Pelargonium interspecific Pretty Little Pink Splash van Syngenta Flowers (rechtsboven)
Op zoek naar een vrolijk kleurtje voor buiten? Pretty Little Pink Splash van Syngenta is het perfecte cadeau om elk hoekje van het terras of balkon mee op te vrolijken. Hoogtechnologische veredeling met kruisingen tussen verschillende soorten resulteerde in deze prachtige, vegetatief vermeerderde pelargonium met massa’s tweekleurige bloemen in onweerstaanbare roze tinten. Deze enkelbloemige, mooi vertakte en stevige plant kan goed tegen de hitte en presteert uitstekend. Pretty Little Pink Splash heeft een bolvormige groeiwijze en is de ideale plant om oogverblindende kleur aan je patio toe te voegen.

Pelargonium hybrida Red Explosion van Florensis (linksonder)
De nieuwste hybride pelargonium van Florensis is bijzonder duurzaam! Deze flexibele, veelzijdige nieuwkomer is uitermate geschikt voor rendabele productie aangezien hij natuurlijk compact blijft en geen groeiremmers nodig heeft. Met zijn aantrekkelijke zonale bladeren en rode flowerpower is Red Explosion een echte kleurenbom om een groene ruimte mee op te vrolijken. Deze pelargonium is hitte- en droogtebestendig, reinigt zichzelf en presteert uitstekend in de tuin. Red Explosion is een echte aanrader voor de consument: hij produceert talrijke bloemen van de zomer tot in de herfst en stelt verder geen enkele eis. Gewoon achteroverleunen en genieten!

Pelargonium zonale Survivor Idols Rosalinda van Dümmen Orange (midden onder)
De schattigste bloemen op de stevigste plant? Dat is Survivor Idols Rosalinda! De nieuwste Pelargonium zonale van Dümmen Orange heeft talrijke, dubbele bloemen die eruitzien als miniroosjes. Hun prachtige, helder-roze kleur komt optimaal tot recht tegen de stevige, donkergroene bladeren. Survivor Idols Rosalinda vertakt uitstekend en is niet alleen geschikt voor balkon, terras en tuin, maar doet het ook erg goed in openbare beplantingen. Deze uit stek vermeerderde noviteit is compact, makkelijk te verzorgen en bloeit van de zomer tot de herfst.

Xerochrysum bracteatum Granvia® Gold van MNP flowers (rechtsonder)
Raak me maar eens aan! Maak je eigen zonnige hoekje met deze spectaculaire nieuwe strobloem. Granvia® Gold van MNP flowers heeft opmerkelijk grote bloemen met een felgele kleur en een hart dat in een later stadium oranje stuifmeel produceert. Met hun unieke structuur trekken de bloemblaadjes meteen de aandacht: ze lijken gemaakt van crêpepapier en knisperen als je ze aanraakt. Granvia® Gold is veel sterker, vertakt beter en bloeit vroeger dan andere variëteiten op de markt. Deze xerochrysum is makkelijk te kweken en doet het uitstekend in de tuin.

 


28-05-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

TE HUUR TE KOOP


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS