zaterdag 15 augustus 2020
Zomervakantie FN TOP add

Addenda en gemeente Westland zetten zich samen in voor biodiversiteit

Addenda en gemeente Westland zetten zich samen in voor biodiversiteit

Op maandag 20 mei 2019, Wereld Bijendag, plantte Wethouder Snijders van gemeente Westland samen met kwekers van telersvereniging Addenda & Marcel Koene van Tuincentrum de Carlton 300 campanula’s. Om het behoud van bijen én bestuivers in de gemeente Westland te stimuleren werd op de rotonde bij de N467 ruimte vrijgemaakt voor de uitbundige bloemenpracht van Campanula. Campanula fungeert voor bijen als belangrijke voedselbron.

De Verenigde Naties heeft 20 mei uitgeroepen tot Wereld Bijendag om zodoende meer aandacht te vragen voor de wereldwijde afname van bijen. Addenda en de gemeente Westland helpen mee deze datum uit te laten groeien tot een dag waarop bijen de extra aandacht krijgen die zij verdienen.

V.l.n.r. Marcel Koene (TC de Carlton), Wethouder Leen Snijders (Gemeente Westland), Thijs van der Valk (OK Plant), Piet Kuivenhoven (Kuivenhoven Poeldijk), Adwin v Loenen & Natascha v Gaalen (Addenda)

Bestuivers zoals bijen, vlinders en hommels hebben zowel voor onze samenleving als in de natuur een belangrijke functie. Tachtig procent van de planten op aarde is afhankelijk van bijen. Daarnaast zijn ze noodzakelijk voor het bestuiven van onze tuin- en landbouwgewassen. Bestuivers zijn voor hun voortbestaan vooral afhankelijk van voldoende voedselbronnen. Stuifmeel en nectar moeten gedurende bijna het hele seizoen beschikbaar zijn. Door het aanplanten van meer pollen- en nectarrijke planten kan hier aan bijgedragen worden.

“Het is nu nog op kleinschalig niveau, maar in 2020 hopen we het initiatief groter te maken door met meerdere plantenkwekers openbaar groen te voorzien van bloeiende planten. Een grote diversiteit aan bloeiende planten, in een structuurrijke vegetatie is een zegen voor bijen, vlinders en andere insecten!”, aldus Natascha van Gaalen, Marketing & Communicatie Addenda.

De gemeente Westland werkt aan een aantrekkelijke leefomgeving en wil door aandacht te besteden aan de ‘Wereld Bijendag’ het belang van biodiversiteit in de leefomgeving benadrukken. Telersvereniging Addenda wil ook de inwoners van de gemeente Westland informeren en inspireren over het belang van bloeiende borders in de tuin met de 'Be(e) friendly campagne'. In deze campagne wordt uitgelegd waarom bijen zo belangrijk zijn en hoe het voortbestaan ervan gestimuleerd kan worden. Om de campagne extra onder de aandacht te brengen, is een promotiepakket voor tuincentra ontwikkeld. Tuincentrum de Carlton maakt hier ook gebruik van en steunt het initiatief.


 


21-05-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Groen-Direkt


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS