dinsdag 2 juni 2020
Let Hope Bloom FN TOP add

Traditionele media vs. Nieuwe media - vriend of vijand? #blog

Traditionele media vs. Nieuwe media - vriend of vijand? #blog

Terwijl het ene huishouden na het andere zijn televisieabonnement opzegt, kondigt Pull Position trots aan samen te gaan werken met Stokvis Content in Almere. Een breed georiënteerd productiebedrijf van tv- programma’s en content voor Publieke en Commerciële zenders. Beide partijen gaan samenwerken in een nieuw seizoen De Grote Tuinverbouwing – een welbekend televisieprogramma op zaterdagmiddag. Televisie wordt inmiddels bestempeld als een traditioneel medium. On demand, social media en Youtubefilmpjes zijn hét nieuwe ‘televisiekijken’. Wat is dan nog de toegevoegde waarde van televisie? Is het middel niet in strijd met nieuwe media? Liggen er kansen in een samenwerking? In de FloraNewsblog van deze maand vertelt Karin van Luijk over de visie van Pull Position op traditionele media vs. nieuwe media, met een blik op de nieuwe samenwerkingspartner.

Het zaterdagmiddagprogramma dat wordt uitgezonden op SBS6, is voor de tuinbouwsector van toegevoegde waarde. Bloemen- en plantenkwekers kunnen hier hun producten tonen aan het grote publiek, de consument. En een hele loyale consument; de doelgroep van het programma zet namelijk steevast om klokslag vijf uur de televisie aan om Ivo Putman en zijn team van De Grote Tuinverbouwing, aan het werk te zien. In dit moderne, snelle tijdperk is dat iets waar het programma trots op mag zijn. Toch is het ook met deze loyale doelgroep belangrijk om ook de jongere ‘groen’ liefhebbers aan te spreken en zo de continuïteit van het programma te waarborgen.

Tegen de traditionele stroming in
De loyaliteit van de huidige kijkers wordt niet vanzelfsprekend overgenomen door de jongere generatie bloemen- en plantenliefhebbers. Deze jongere doelgroep omvat dan ook vaak diegenen zónder televisieabonnement, omdat zij zelden televisiekijken op het moment van uitzenden. Een verandering binnen onze moderne maatschappij die al een tijdje gaande is; we bepalen zelf wanneer, wat en waar we een programma willen kijken. Je zou online media in dat opzicht een vijand van het traditionele medium kunnen noemen. Toch is dat niet zo!
Waar de vaste kijker van het televisieprogramma op zoek gaat naar een Facebook- of Instagram-account voor meer inspiratie, vaart de jonge doelgroep tegen deze stroom in. Zij laat zich online inspireren én prikkelen op socialmediaplatforms, zoals Instagram. Wanneer de content aanspreekt bij de jongere doelgroep, besluit zij het programma online terug te kijken. Deze groep kijkt dus niet per se minder televisie, maar is selectiever in wat en wanneer zij iets kijken.
Met de overvloed aan content op online media, is de uitdaging niet alleen om de doelgroep te prikkelen en te overtuigen om de uitzending terug te kijken. De uitdaging zit ook in het met kop en schouders boven alle andere content uitsteken. Wanneer je dit goed weet te managen, is nieuwe media je beste vriend. Je kunt dan niet alleen meer kijkers trekken, maar ook je online bereik en naamsbekendheid! Hier komt een strakke online contentstrategie aan te pas. Dit is één van de expertises van Pull Position, welke onder andere wordt ingezet in het nieuwe seizoen van het tv-programma.Nieuwe invulling van items in het programma
Het programma gaat terug naar de basis, waarin ‘groen’ de grote hoofdrol zal spelen. Daarnaast komen er een aantal nieuwe onderwerpen/items bij, zoals het gezonde effect van planten en de toepassing van snijbloemen in huis. Met de samenwerking van Pull Position en Stokvis Content wordt social media intensiever ingezet om de jongere groenliefhebbers te inspireren en activeren.

De rol van Pull Position
Naast een rol als trendwatcher, zal Pull Position social media/influence marketing inzetten met behulp van bloggers en vloggers om bloemist en consument te bereiken. En Pull Position coördineert welke producten van kwekers wekelijks te zien zijn in de uitzending én online en wat erover gezegd wordt. Pull Position communiceert dit naar de eindklanten, die op hun beurt de uitgelichte producten in het assortiment kunnen opnemen om verkoop te stimuleren. Zo krijgen kwekers en veredelaars niet alleen een podium voor hun product, maar ook voldoende mogelijkheden om het product bij de consument te krijgen.

Een samenwerking tussen traditionele media en nieuwe media kan een grote kans zijn voor een bedrijf, mits dit goed wordt aanpakt. Een strak plan én goede uitwerking is de sleutel tot succes. Meer weten over onze nieuwe rol in het programma De Grote Tuinverbouwing of meer weten over de mogelijkheden als sponsor? Neem contact op met Karin van Luijk via karin@pullposition.nl of 06 82 43 31 47.
 

Bron: www.Floranews.com
20-05-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Flowers4Oxygen


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS