donderdag 12 december 2019
FN TOP add FN TOP logo

REAL marketing! #blog

REAL marketing! #blog

In de tuinbouw wordt marketing nog steeds ondergewaardeerd. Ik merk dat ik nog vaak uit moet leggen waarom ik in marketing investeer. Onze branche onderscheidt zich in productontwikkeling, kwaliteit en logistiek, terwijl er op gebied van marketing nog een groot potentieel is. Wat bewezen heeft dat het, als het goed wordt uitgevoerd, echt werkt. Ik noem het 'Real marketing' of gewoon in het Nederlands ‘Echte marketing’.

Tijdens mijn recente bezoek aan Spanje, werd ik aan een meloenenteler voorgesteld als 'Head of Marketing'. "Oh ja .... marketing? "antwoordde hij cynisch. "Onlangs introduceerde een bedrijf een nieuw merk in de markt, met veel lawaai. Maar het lukte ze niet, hun variëteit was niet goed genoeg. Zie je, marketing is gewoon geldverspilling. Zorg gewoon voor goede producten! "In plaats van verdedigen, glimlachte ik en vertelde hem dat ik het daarmee eens was. Dit was een duidelijk voorbeeld van slechte marketing en inderdaad een mislukte investering.

                         

Als het op marketing aankomt, denken mensen vaak aan reclame en 'smooth sellers'. Maar marketing gaat verder dan dat. Het begint met het definiëren van de klant en zijn behoeften en eindigt met het leveren van duurzame klantwaarde - de klant waardeert wat hij krijgt, is er tevreden over en herhaalt de inkoop. In dit proces doet u een 'merkbelofte'. En daarom is het absoluut essentieel dat u volgens deze belofte blijft leveren.

In het geval van de Spaanse meloenenteler weet ik niet waar dit fout is gegaan. Blijkbaar was er een mismatch tussen de merkbelofte en de ervaring van de klant. Wat resulteerde in een lage tevredenheid, geen herhaalde aankoop en nog erger: slechte referenties. Een fan verandert in een tegenstander: een nachtmerrie voor elke marketeer.

Dit brengt mij bij wat naar mijn mening van fundamenteel belang is: ‘REAL marketing’/ 'ECHTE marketing"! Blijf dicht bij waar het merk echt over gaat (dus geen valse beloftes!). Het gaat over teruggaan naar de oorsprong: authenticiteit. En authenticiteit werkt! Het is één van de belangrijkste factoren in de marketing van vandaag. Authenticiteit is een voorwaarde voor geloofwaardigheid en vertrouwen. Wie REAL/ ECHT is, wordt geloofd, gehoord en trekt anderen aan als een magneet. Dit geldt zowel voor mensen als voor merken.

Wees AUTHENTIEK in een wereld vol fake!

Harm Custers - Head of Marketing EMEA Takii Europe 

Bron: www.Floranews.com
20-05-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

1 Schoneveld Breeding Feestdagen

Naam (optioneel):

Commentaar:


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS