zaterdag 29 februari 2020
FN TOP add 1. RFH Trade Fair 2020

Wereldwijd investeren in personeel

Wereldwijd investeren in personeel

Zeven medewerkers van Dekker Chrysanten in Tanzania komen binnenkort naar Nederland voor een werkbezoek. De delegatie bestaat uit leidinggevend personeel, werkzaam op de drie productielocaties in Afrika. In Hensbroek krijgen ze de gelegenheid om hun kennis te verbreden. Voor de medewerkers belooft het een bijzondere trip te worden. Zes van de zeven hebben nog nooit gereisd. Een aantal van hen moest speciaal voor dit doel een paspoort aanvragen.

Tanzania is voor de veredelaar een belangrijk internationaal knooppunt. Jaarlijks worden er meer dan 500 miljoen stekken vermeerderd. Het bedrijf er de beschikking over productielocaties in Moshi, Kili en Arusha, gelegen aan de voet van de Kilimanjaro. Het bedrijf vermeerdert er onder de naam Dekker Bruins. Op de drie bedrijven is Nederlandse supervisie. Het overige personeel, tussen de 800 en 900 medewerkers, komt uit de regio. Daarmee is Dekker in het gebied één van de grootste werkgevers. De bedrijven zijn vergaand verduurzaamd. Zo wordt de kas verwarmd door een bioketel die wordt gestookt op het restafval van koffiebonen, om maar een voorbeeld te noemen.

Dekker Chrysanten investeert ook in Tanzania in het personeel. De medewerkers op de drie chrysantenfarms kunnen rekenen op marktconforme arbeidsvoorwaarden. Ook krijgen zij de kans verder te komen. De zeven medewerkers die naar Nederland afreizen hebben alle een verantwoordelijke functie. Leidinggevend personeel krijgt standaard Engelse les. Op eigen initiatief serveert Dekker ’s middags een lunch voor het voltallige personeel. Elke dag is er een verpleegkundige aanwezig, opgeleid in een ziekenhuis. Kinderen van
medewerkers hebben de mogelijkheid om onderwijs te volgen.

De zeven medewerkers die in Nederland stage komen lopen zijn onder meer verantwoordelijk voor de MPS-GAP certificering, het plukken van de stekken, de beregening, de koelcellen en de techniek. Ook twee assistent-farmmanagers maken de reis. Het doel van de trip is overigens niet alleen het verbreden van de kennis. ‘Het gaat om mensen die enorm gegroeid zijn binnen ons bedrijf en inmiddels van grote waarde zijn. We zien het daarom ook als een blijk van waardering richting de medewerkers. Iedere medewerker loopt mee op een afdeling die aansluit op zijn of haar functie. En natuurlijk laten we hen ook nog iets van Nederland zien’, zegt Henk Jacobs, CEO bij Dekker Chrysanten.

 


17-05-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

1. Perfect Plants


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS