dinsdag 2 juni 2020
Let Hope Bloom FN TOP logo

De 5 vragen aan... Regina Dinkla

De 5 vragen aan... Regina Dinkla

Voor de mensen die je niet kennen, wie ben je en wat doe je?

Mijn naam is Regina Dinkla, 49 jaar jong, en ik woon samen met mijn man Theo in Schiedam op een mooie plek aan een watertje. Gelukkig met een lekkere tuin waar ik vaak in te vinden ben.
Mijn achtergrond is HBO Economisch-Linguïstisch en dat was met mijn komst bij de veiling 20 jaar geleden best apart. Ik had geen tuinbouwopleiding, mijn vader was geen kweker, ik kwam niet uit het Westland én ik was een vrouw. Dus ik kreeg vaak de vraag wat ik daar kwam doen J Maar mijn talenkennis kwam goed van pas op de importafdeling en het sierteeltwereldje voelde goed en nog steeds!
Na FloraHolland heb ik 6 jaar bij Fair Flowers Fair Plants gewerkt en nu werk ik alweer bijna 8 jaar bij Florensis, veredelaar en vermeerderaar van een breed assortiment tuinplanten in Hendrik-Ido-Ambacht. Daar ben ik sinds april van dit jaar Manager Duurzaamheid & Corporate Communicatie.

Wat maakt deze functie zo bijzonder?

Het is een deels nieuwe functie omdat enerzijds mijn voorganger - verantwoordelijk voor onze MVO projecten en sponsoring - met pensioen ging. Anderzijds heeft Florensis duurzaamheid nog hoger op de agenda geplaatst en concrete doelstellingen bepaald. Dit met als doel een integraal duurzaamheidsbeleid voor Florensis te ontwikkelen. Met een groep van internationale collega’s gaan we aan de slag om de lokale initiatieven met elkaar te delen en deze, daar waar mogelijk, bedrijf breed te implementeren. Maar ook belangrijk, hoe gaan we het borgen en hoe kunnen we verbeteren of compenseren. Dit alles op basis van de 17 Sustainable Development Goals, of Duurzame Ontwikkelingsdoelen, van de VN om de wereld tot ‘een betere plek’ te maken in 2030. Florensis heeft hier 6 doelen uitgehaald waar wij onze activiteiten aan willen hangen. De combinatie van meedenken hoe we onze bijdrage op milieu en sociaal vlak kunnen leveren en hierover communiceren vind ik heel mooi in deze functie. Ik hoop ook dat andere bedrijven hier inspiratie uit kunnen halen.

Welk nieuws heeft jou de afgelopen tijd beziggehouden?

Uiteraard ben ik vanuit mijn nieuwe functie meer bezig met het nieuws over milieu zoals wel/geen uitbreiding van het vliegverkeer met de CO2 uitstoot gevolgen en het verplicht elektrisch rijden in Amsterdam in 2030. Ook zie ik veel discussies over duurzaamheid voorbij komen. Wat ik lastig vind is een mening te vormen als je niet alle details weet en wat de impact zal zijn. Als we bijvoorbeeld massaal allemaal vleesvervangers gaan eten, hoe ‘duurzaam’ is die productie dan?
Wat me echter nog meer bezig houdt en waarover ik me bijna dagelijks verbaas is het steeds minder sociale en individualistische gedrag van mensen tegenwoordig. Normen en waarden lijken te vervagen en juist nu, in een wereld waarin het voller en drukker wordt, zou het prettig zijn als mensen meer rekening met elkaar houden in plaats van minder. Zo reed ik onlangs op de snelweg en voor mij zie ik uit een auto een luier (met inhoud) in de berm gegooid worden. Bellende klanten bij de kassa die hun gesprek gewoon voortzetten of als ik iemand op straat aanspreek op bijvoorbeeld vervuilend gedrag krijg ik meteen een agressieve houding terug. Waar komt dat vandaan? En belangrijker nog, hoe gaan we ervoor zorgen dat we weer leuk met elkaar omgaan en misschien even nadenken over de gevolgen van het eigen gedrag? Ik sta open voor suggesties! J

Wat zou je graag nog willen oppakken of veranderen?

Hiervoor was ik bij Florensis verantwoordelijk voor retailmarketing. Het leukste was om samen met de retail relaties acties uit te werken om het product op een goede manier in de winkel te krijgen. Met een aansprekende en duidelijke consumentenboodschap erbij door een potje/labeltje of een display in de winkel. Super leuk idee! Maar wat je helaas vaak ziet is dat er door de keten heen concessies gedaan worden, gedreven door prijs, en er uiteindelijk weinig tot niets van de boodschap is overgebleven in de actieweek en de plant daar ‘anoniem’ staat. Dit zou ik graag nog eens veranderd zien waarbij de schakels in de hele keten beter met elkaar samenwerken. Met als resultaat een blije consument die weet wat hij koopt en daarvoor ook weer terug komt, dus blije handel en kwekers!

Wat ga je dit weekend doen?

Vorig weekend hebben we met 70 vrijwilligers onze jaarlijkse Fancy Fair bij Florensis gehad ten bate van de Roparun en onze projecten in Afrika. Alle plantjes die ik daar zelf heb gekocht ga ik lekker ompotten en ze daarna uiteraard goed testen op de tuinprestatie in mijn eigen ‘showtuin’. ‘s Avonds gaan we naar een bijzonder Songfestivalfeest met diner op een geheime locatie en zondag heb ik eerst fotocursus (buitensessie) en dan een golfwedstrijd op onze club.
 

Bron: www.FloraNews.com
17-05-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Flowers4Oxygen

Naam (optioneel):

Commentaar:


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS