zaterdag 4 juli 2020
Let Hope Bloom FN TOP add

Fascination of Plants Day 2019 in Den Haag

Fascination of Plants Day 2019 in Den Haag

In de aanloop naar de Internationale Fascination of Plants Day op 18 mei start de Nederlandse sector van zaden en jonge planten op 16 mei een driedaags event om de plant in ’t zonnetje te zetten. De Internationale Fascination of Plants Day werd in 2013 voor het eerst gevierd. Het doel van de dag is om zo veel mogelijk mensen te laten stilstaan bij het belang van planten, de wetenschap van landbouw, een milieuvriendelijke manier van voedsel produceren, bosbouw en de productie van niet eetbare die ook van planten gemaakt worden, zoals papier, chemicaliën en geneesmiddelen.

EU land- en tuinbouwdebat 2019
Op donderdagavond 16 mei 2019 organiseren alle brancheorganisaties uit de land- en tuinbouw het EU land- en tuinbouwdebat. Negen politieke partijen presenteren hun visie over de land- en tuinbouw voor de komende vier jaar. Daarnaast gaan ze met elkaar in debat over het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB), Handel, CRISPR-Cas, Kringlooplandbouw, Klimaat, Eiwit, Gewasbeschermingsmiddelen en de Nederlandse plantenkennispositie.

Deelnemers aan het debat zijn: Annie Schreijer-Pierik(CDA), Derk Jan Eppink(FvD), Jasper Groen(GroenLinks), Jan Huitema(VVD), John Nederstigt(D66), Geert Ritsema(SP), Bert-Jan Ruissen(SGP), Marco van der Wel(PvdD) en Auke Zijlstra(PVV). 

Tijdens de opening zet de sector natuurgras centraal door alle gunstige effecten voor sport, bewoners en daarmee de bijdrage aan de klimaatdoelen. Wethouder Richard de Mos opent samen met Attje Kuiken, voorzitter van de commissie Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit in de Tweede Kamer, het driedaagse event op een interactieve verrassende manier.

Gedurende drie dagen worden er in een kas op het Plein in Den Haag veel evenementen georganiseerd, zoals onder andere een science battle en een masterclass voor biologiedocenten. Ook is het publoek welkom om te komen luisteren, onderzoeken, ervaren, proeven, leren, bewonderen, beleven, ontdekken en voelen waarom planten en zaden zo fascinerend en belangrijk zijn. Meer informatie over het event vind je op www.fopd.nl

 


16-05-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

TE HUUR TE KOOP


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS