woensdag 27 mei 2020
Let Hope Bloom FN TOP logo

Forever Plants kiest voor nieuw sorteer- en afleversysteem

Forever Plants kiest voor nieuw sorteer- en afleversysteem

Forever Plants in Honselersdijk kiest ervoor het sorteer- en afleverproces compleet te vernieuwen. Reden daarvoor is dat het huidige niet meer voldoet aan de eisen. Het brede assortiment van de kweker, in combinatie met de hoge leverfrequentie, stelt andere eisen aan het systeem. Met een nieuw systeem kunnen arbeidsprocessen efficiënter worden georganiseerd en ontstaat er veel meer overzicht in de processen. 

De afgelopen maanden is samen met WPS intensief aan een business case gewerkt. De verwachte besparing is uitgewerkt en hiermee is de investeringsruimte bepaald. Ook is gekeken naar flexibiliteit richting de toekomst, bijvoorbeeld een veranderend assortiment of de toenemende afzet via webshop Plantsome. Samen is gekomen tot een aantal technische ontwerpen en zijn de verschillende opties zorgvuldig afgewogen.

Forever Plants kiest voor nieuw aflever en sorteersysteem WPS

Foto v.l.n.r. Maarten van der Gaarden (WPS), René Zoutendijk (WPS), Thom Persoon (Forever Plants), Erik Persoon (Forever Plants)

“We hebben opnieuw voor automatisering van WPS gekozen omdat zij in onze optiek de enige zijn die een totaaloplossing kunnen bieden voor ons complexe vraagstuk. Het systeem moet door overzicht en efficiency grote organisatorische voordelen bieden. Wij kijken er naar uit om dit project samen met WPS te gaan realiseren komende maanden.” zegt Thom Persoon, directeur van Forever Plants over de komende samenwerking.

Het nieuwe sorteer- en afleversysteem bestaat uit meerdere aan- en afvoerroutes met lopende banden, een beoordelingssysteem met hoogtemeters en camera’s, een afleverbuffer en nieuwe inpakstations. Daarnaast wordt de WPS-ordersoftware geïmplementeerd, die er onder andere voor zorgt dat de juiste planten automatisch bij de inpakstations komen.

Met het nieuwe systeem krijgt Forever Plants een beter overzicht over de aantallen af te leveren planten. Het systeem biedt meer flexibiliteit bij het afleveren en bovendien worden processen in de kas opnieuw ingedeeld waardoor er meer ruimte beschikbaar komt voor de teelt.

 


15-05-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Flowers4Oxygen


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS