maandag 1 juni 2020
Let Hope Bloom FN TOP logo

Sjaak van der Tak kandidaat voor Europarlement

Sjaak van der Tak kandidaat voor Europarlement

Wie de kandidatenlijsten voor de aankomende Europese verkiezingen goed bekeken heeft, komt een opvallende naam tegen bij het CDA. Voorzitter van Glastuinbouw Nederland, Sjaak van der Tak staat op nummer 8 van de lijst. Of hij ook echt naar Brussel vertrekt is nog maar de vraag.
Van der Tak noemt zichzelf vooralsnog een zogenoemde ‘lijstduwer’ en wil vooral de kandidatuur van Europarlementariër en lijsttrekker Esther de Lange onderstrepen en ondersteunen, zegt hij tegen het Vakblad voor de Bloemisterij.

Hij wil als voorzitter van Glastuinbouw Nederland vooral meer ‘voet aan de grond te krijgen’ in de EU. “Om, samen met anderen, onze ondernemers op de items als plantgezondheid en gewasbescherming, energie en klimaat, als ook arbeidskrachten en arbeidsmigranten het bedrijfsbelang te behartigen, te vertegenwoordigen en te dienen. Ja, dat is mijn doel! Niets meer en niets minder. En ja, zó kunt u op haar en mij stemmen”, vervolgt Van der Tak.”

De achtste plek op de kandidatenlijst lijkt er niet direct op dat de voorzitter zal vertrekken naar Brussel, maar door middel van voorkeursstemmen is een zetel in het Europarlement goed mogelijk. Aan het Vakblad laat hij weten dat hij niet staat te trappelen om zijn werkterrein voor een belangrijk deel te verhuizen naar Brussel, maar dat hij zijnverantwoordelijkheid wel neemt als hij met 25.000 voorkeursstemmen alsnog in beeld komt.

Wat een eventueel vertrek naar Brussel betekent voor zijn rol als voorzitter van Glastuinbouw Nederland, is vooral gissen. Na de verkiezingen op 23 mei weten we wat dat betreft meer, vooralsnog is hij lijstduwer.

 


15-05-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Flowers4Oxygen


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS