woensdag 27 mei 2020
FN TOP logo Let Hope Bloom

Syngenta Flowers maakt Sprookjeswonderland nog sprookjesachtiger

Syngenta Flowers maakt Sprookjeswonderland nog sprookjesachtiger

Helleborus in de winter, viooltjes in de lente en geraniums in de zomer: meer dan 20.000 kleurrijke planten van Syngenta Flowers bloeien dit jaar in Sprookjeswonderland, een themapark over sprookjes in Enkhuizen, Nederland. Het doel van de samenwerking van deze twee bedrijven die gevestigd zijn in Enkhuizen? Sprookjeswonderland nog sprookjesachtiger maken!

Na een winterstop opende het Sprookjeswonderland op 13 april haar deuren voor een nieuw seizoen. Het is lente en de violen van Syngenta Flowers staan in volle bloei. Deze zullen plaats maken voor zomerbloeiers, zoals petunia's, geraniums, verbena's en zonnebloemen.

Er was eens een kas in Enkhuizen
Sprookjeswonderland start in de kassen van Syngenta in Enkhuizen. Frank en collega's Rob van Dansik, Herman de Wit en Jacco Haakman bereiden de eerste plantenbakken voor. "We zijn momenteel hanging baskets aan het maken, waarvan er meer dan 60 in het park hangen", legt Frank uit. Het is het voorbereidende werk. Omdat er toch nog een kleine kans op nachtvorst is, wordt er nog niet in het open veld geplant.

De tuinmannen van Sprookjeswonderland proberen de bezoekers te betoveren met de planten. Niet alleen met nieuwe plantensoorten, maar ook met verrassende bloem- en kleurencombinaties. Dat is waar Frank veel positieve reacties op krijgt. "We planten bijvoorbeeld Cyclamen in het open veld en dat is niet echt gebruikelijk, bezoekers zijn verrast hoe mooi het resultaat hiervan is."

De kleurrijke bloemenzee inspireert en maakt de bezoekers nieuwsgierig. "De meest gestelde vraag is al jaren de naam van een bepaalde plant", zegt Frank. En daar zal nu een antwoord op zijn, want alle planten die zich in het open veld bevinden hebben een naamplaatje.

Sprookjeswonderland in Enkhuizen is dagelijks geopend vanaf 10.00 uur. Voor meer informatie, bezoek www.sprookjeswonderland.nl of www.syngentaflowers.eu.
 


14-05-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Flowers4Oxygen


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS