woensdag 27 mei 2020
FN TOP add Let Hope Bloom

Anita Witzier doopt nieuwe Sunsation Sunflower ter ere van oprichter De Zonnebloem

Anita Witzier doopt nieuwe Sunsation Sunflower ter ere van oprichter De Zonnebloem

Anita Witzier heeft op 13 mei een nieuwe zonnebloem gedoopt ter ere van de oprichter van de 70-jarige Nationale Vereniging de Zonnebloem. In de eveneens 70-jarige Keukenhof gaf de jubileumambassadrice de nieuwe Sunsation Yellow Multi de naam van de oprichter van de Zonnebloem: Alex van Wayenburg. Dit deed zij samen met zijn zoon Odo van Wayenburg, in aanwezigheid van 250 vrijwilligers van de Zonnebloemafdelingen uit de bollenstreek, kwekers van Sunsation Sunflowers en veredelaar Evanthia.

KRO-radiomaker en -presentator Alex van Wayenburg verzorgde het programma ‘Radioziekenbezoek De Zonnebloem’ en had een ideaal: een samenleving waarin mensen met een lichamelijke beperking zorgeloos en vanzelfsprekend kunnen deelnemen. Dat ideaal was zo aansprekend dat op 17 januari 1949 Nationale Vereniging de Zonnebloem werd opgericht. Overal in het land ontstonden plaatselijke comités die regelmatig bezoeken en diverse andere activiteiten verzorgen. Al zeventig jaar maakt de vereniging bezoeken aan huis, dagjes uit en aangepaste vakanties mogelijk.

Anita Witzier De Zonnebloem

“Een geweldige verenging die wij als telerscollectief een warm hart toedragen”, aldus Sjaak Buijs, voorzitter van het collectief Sunsation Sunflower. En waarom op de Keukenhof? Buijs: “De Keukenhof verbindt al 70 jaar bloemen en mensen uit de hele wereld en ondersteunt ook goede doelen, waaronder de Nationale Zonnebloemvereniging die dit jaar tevens haar 70ste jubileum viert.

De Keukenhof was een van de eerste vrijetijdslocaties die deelgenomen hebben aan het project Onbeperkt Eropuit, waarin speciaal aandacht is voor toegankelijkheid voor mensen met een lichamelijke beperking. Al met al een geweldige locatie om deze doop te organiseren!”. Met haar felgele kleur en meerdere bloemknoppen per plant past de nieuwe potzonnebloem van veredelaar en zadenleverancier Evanthia goed bij het Keukenhof thema van 2019: Flower Power.

Sunsation Sunflower heeft met de twaalf Sunsation kwekers en veredelaar Evanthia dit jaar een actie opgezet om 100.000 zonnebloemen te verkopen voor De Zonnebloem. Van elk verkochte bloem gaat één euro naar de vrijwilligersorganisatie. De potzonnebloemen zijn ook online te koop via www.shop.zonnebloem.nl.


 

Bron: www.Floranews.com
Leandra de Boef | 14-05-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Flowers4Oxygen


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS