zaterdag 4 juli 2020
FN TOP add Meesterlijk geschikt

De Wintertuin geeft wereldwijde verkoop bougainvillea-stek in handen van Agriom

De Wintertuin geeft wereldwijde verkoop bougainvillea-stek in handen van Agriom

Kwekerij De Wintertuin in De Lier heeft de verkoop van bougainvillea-stekken in handen gegeven van Agriom in De Kwakel. De twee bedrijven zijn geen onbekenden van elkaar. In het verleden ontwikkelden ze samen een aantal nieuwe bougainvillea-selecties door middel van mutatieveredeling .

Bougainvillea is een nicheteelt, een product dat extra vaardigheden vraagt van de kweker. Frans van den Bos bouwde door zijn jarenlange ervaring een schat aan teeltkennis op. ,,Door zijn kennis te koppelen aan onze verkoopcontacten, menen wij telers die willen starten met bougainvillea meerwaarde te kunnen bieden’’, zegt Agriom-directeur Jaap Stelder. Zo krijgt de Canadese kweker Orchard Park Growers in Ontario, die vorig jaar voor het eerst Bougainvillea-stek van De Wintertuin plantte, bij de teelt advies van Frans en Wouter van den Bos en wordt hij vanuit Agriom begeleid door potplantenspecialist Jan ten Brinke.

De verkoop van bougainvillea van De Wintertuin is overigens niet alleen gericht op Canada of de Verenigde Staten. Stelder ziet ook kansen in gebieden met tropische klimaten in de tropische gordel (de zone tussen 23,5 graden NoorderBeedte en 23,5 gr. ZuiderBreedte vanaf de evenaar.)

Agriom presenteert de bougainvillea-selecties van De Wintertuin tijdens de Flower Trials 2019 van 11 t/m 14 juni op haar locatie in De Kwakel. Geïnteresseerden kunnen bij Agriom een afspraak maken voor een bezoek aan kwekerij De Wintertuin.

foto:De Wintertuin

 


14-05-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Flowers4Oxygen


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS