maandag 1 juni 2020
Let Hope Bloom FN TOP add

Veel aandacht voor Anthurium-hemel voor moeder en Orange Babies

Veel aandacht voor Anthurium-hemel voor moeder en Orange Babies

Vanaf ladders kon het publiek in het Utrechtse winkelcentrum Hoog Catharijne afgelopen vrijdag hartvormige Anthuriumbloemen uit de lucht plukken. Ter gelegenheid van Moederdag was er een hemel van 40 m2 met duizenden rode, roze en paarse anthuriums opgehangen. Met de actie is geld ingezameld voor stichting Orange Babies. Voor elke gedoneerde euro kon een anthurium worden geplukt voor moeder. De hartvormige anthuriums zijn belangeloos ter beschikking gesteld door Nederlandse anthuriumkwekers. De Anthuriumhemel werd gemaakt door bloemstyliste Sarah Dikker.

Orange Babies is een organisatie die zich inzet voor een wereld waar geen kinderen meer worden geboren met hiv en een samenleving waar moeders, kinderen en adolescenten, die de gevolgen van de hiv-epidemie aan den lijve ondervinden, een eerlijke kans op een toekomst hebben. Orange Babies initieert en steunt in Namibië, Zuid-Afrika en Zambia projecten die zorgdragen voor zwangere vrouwen, baby's, kinderen en adolescenten, in kwetsbare gemeenschappen waar de hiv-besmettingsgraad hoog is.

De Nederlandse anthuriumkwekers kijken terug op een geslaagde actie. Met de actie willen zij maatschappelijke betrokkenheid tonen en de anthurium op een verrassende wijze in beeld brengen.

 

13-05-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Flowers4Oxygen


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS