woensdag 27 mei 2020
Let Hope Bloom FN TOP add

Daan Versteeg: Heel Europa kan trots zijn op Aalsmeer

Daan Versteeg: Heel Europa kan trots zijn op Aalsmeer

'Niet alleen Nederland, heel Europa kan trots zijn op Aalsmeer.' Die conclusie trok CDA'er Daan Versteeg tijdens zijn werkbezoek op 8 mei aan Aalsmeer in het kader van de verkiezingen voor het Europees Parlement op 23 mei. Versteeg bezocht samen met wethouder Robbert-Jan van Duijn van Aalsmeer, CDA-bestuurs- en fractieleden, Marcel Groen van Greenport Aalsmeer en Oud-Statenlid van Noord-Holland Hermen de Graaf onder meer de bedrijven Agriom en OZ Planten, onderdeel van Dutch Flower Group. 

Versteeg kreeg niet alleen een beeld van de Aalsmeerse regio en de sierteelt, maar ook aandachtspunten mee voor zijn mogelijke taak in Brussel. Met Moederdag op zondag 12 mei voor de boeg kreeg het werkbezoek in de voor de sierteeltsector drukste week van het jaar een actueel tintje. „Het is een prestatie van formaat hoe Aalsmeer en Nederland zo'n toonaangevende positie in de internationale sierteeltsector hebben. Juist daarom is extra aandacht nodig, ook in Brussel. Want de sector gaat ook gehinderd worden, bijvoorbeeld door Brexit. En ook andere regelgeving, zoals ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid”, aldus Versteeg. 

Bij OZ Planten werden Versteeg en de delegatieleden bijgepraat door algemeen directeur Henk- Willem Spaargaren en Marcel Zandvliet, Director Marketing & CSR van Dutch Flower Group. De aanstaande Brexit kwam daar uiteraard als een van de belangrijkste onderwerpen aan de orde. 

Bij de discussie over de regeldruk vanuit Brussel, zoals de introductie van een nieuwe versie van het plantenpaspoort, onderstreepte Spaargaren ook de voordelen van de Europese Unie. „Daar hebben wij als onderneming met de hele sierteeltsector veel profijt van gehad en nog steeds. Denk alleen al aan het vrije verkeer van goederen en personen, minder valutaperikelen dankzij de invoering van de euro en op fytosanitair terrein”, noemde hij als voorbeelden.

Duurzaamheid kwam ook nadrukkelijk aan de orde tijdens het werkbezoek bij veredelaar Agriom, waarbij directeur Jaap Stelder in de rondleiding op de kwekerij verschillende voorbeelden presenteerde, zoals energiebesparing, volledige recirculatie van water en het terugdringen van het gebruik van middelen.

 


10-05-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Flowers4Oxygen


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS