maandag 1 juni 2020
FN TOP add FN TOP logo

De 5 vragen aan... Arjan van der Veer

De 5 vragen aan... Arjan van der Veer

Voor de mensen die je niet kennen, wie ben je en wat doe je?

Mijn naam is Arjan van der Veer, ik ben 42 jaar oud en woon sinds een aantal jaren in het prachtige bollendorp Sassenheim. Verder ben ik getrouwd met Pamela en hebben we samen een tweeling van 10 jaar oud, Lucas en Rafael. Zelf kom ik uit een echt tuinbouwnest, beide opa’s en een aantal ooms hadden een tuinbouwbedrijf. Ik ben opgegroeid op het rozenteelt bedrijf van mijn vader in de Buitenkaag. Na de middelbare tuinbouwschool in Aalsmeer en de Hbo-opleiding marketing-management heb ik het ouderlijk bedrijf niet voortgezet. Mijn carrière bleef wel altijd in de tuinbouwsector. Zal toch wel een beetje in het bloed zitten denk ik.

Ik ben werkzaam bij Phormium, een Belgische producent van geweven agrotextiel, zoals schermdoeken, energiedoeken, verduisteringsdoeken maar ook gronddoeken. Op mijn visitekaartje staat salesmanager Nederland en Italië. Samen met het team collega’s adviseren en verkopen wij wereldwijd onze doeken.

Wat maakt deze functie zo bijzonder?

Phormium is een bedrijf dat het volledige productieproces van de klimaatdoeken en gronddoeken in eigen hand heeft. Je ben dus echt met een eigen product aan de slag. We werken over de hele wereld met een jong en dynamisch team. De interactie tussen elkaar, klanten en marktontwikkelingen is super om te ervaren. We dragen bij aan innovatie klimaatoplossingen in kassen. Zelf ben ik dagelijks op pad in een adviserende en coördinerende rol. Ik kom veel bij schermdoekinstallateurs, kassenbouwers maar ook kwekers en teeltadviseurs, zowel nationaal als internationaal. Kortom een hele brede groep in de tuinbouw en echt met twee benen midden in de sector. We zijn nauw betrokken bij grote (inter)nationale tuinbouwprojecten en het verbaast me elke keer weer hoe groot de tuinbouw in de wereld is.

Welk nieuws heeft jou de afgelopen tijd beziggehouden?

Een paar dingen toch wel, afgelopen week was er de dodenherdenking en Bevrijdingsdag. Zeker met opgroeiende kinderen ga je er toch bewuster mee om. Je wilt hen ook meegeven dat de vrijheid die we in Nederland als zo normaal ervaren niet overal zo vanzelfsprekend is. Daarnaast mogen we niet vergeten wat er hier ook aan vooraf is gegaan. We hebben het echt wel een stuk bewuster beleefd. We leven in een wereld met elkaar en daar moeten we het beste uithalen.
Verder ben ik met een Amsterdams voetbalhart toch wel erg blij met de Bekerwinst en de Europese prestaties. En zeker met de manier waarop natuurlijk. Heel erg jammer dat de finale niet bereikt is, maar wat was het mooi weer eens zo dichtbij te zijn. Mooi meegenomen is dat het totale Nederlandse voetbal hier ook van mee profiteert.

Wat zou je graag nog willen oppakken of veranderen?

Het ‘sexy’ maken van de tuinbouwsector. Het imago van onze sector is nog altijd niet positief. En voor iemand die zijn hele leven in deze sector zit vind ik dat best jammer. Natuurlijk moet er nog steeds hard gewerkt worden. Dat moet je overal. Maar als je kijkt welke mooie en gezonde producten de sector aflevert, hoe innovatief de tuinbouwsector is en hoe we over de hele wereld actief zijn. Daar zou toch iedereen een onderdeel van willen uitmaken. Be good and tell it.

Wat ga je dit weekend doen?

Ik kom net terug van een trip naar Italië dus wat extra tijd voor de familie zit er zeker in. Verder zal er gesport worden. De jongens moeten zaterdagochtend voetballen met de JO11 van Teylingen. Zelf zal ik zondagochtend een paar uur in de dojo te vinden zijn voor een districtstraining Jiujitsu. Hopelijk gaat het zonnetje nog een beetje schijnen zodat ik ook nog even lekker een rondje kan varen op de Kagerplassen. Oh ja, en de kinderen van een van mijn zusjes komen logeren. Genoeg te doen dus.

Bron: www.FloraNews.com
10-05-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Flowers4Oxygen

Leuk om zo te lezen! #mensenmakendebusiness

Naam (optioneel):

Commentaar:


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS