woensdag 27 mei 2020
FN TOP logo FN TOP add

Overname Floritec door Japanse veredelaar definitief

Overname Floritec door Japanse veredelaar definitief

De Japanse veredelaar Inochio Seikoen en Floritec hebben bekend gemaakt dat zij definitief overeenstemming hebben bereikt over de volledige overname van Floritec. Eind februari van dit jaar maakten de twee bedrijven al bekend een intentieverklaring getekend te hebben voor de overname.

“Wij beschouwen deze overname als een toegevoegde waarde voor zowel beide bedrijven als onze klanten. Door deze krachtenbundeling zullen Inochio Seikoen en Floritec gezamenlijk optimaal in staat zijn om in te spelen op de marktvraag naar nieuwe soorten” aldus René le Clercq, algemeen directeur Floritec.

Inochio Seikoen is één van de oudste en meest toonaangevende chrysanten veredelaars en producent van uitgangsmateriaal voor de chrysantentelers in Japan. Inochio Agriculture Research Centre beschikt over zeer moderne R&D faciliteiten voor de diagnostiek van ziekten en plagen en analyse van bodem en water.

Floritec veredelt en vermeerdert voornamelijk Chrysanten en Celosia’s ten behoeve van de Nederlandse en internationale markt. Bekende Chrysantenrassen zijn onder meer de Rossi, Calimero en Da Vinci series 


08-05-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Flowers4Oxygen


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS