woensdag 27 mei 2020
FN TOP add Let Hope Bloom

Kamperfoelie tuinplant van de maand juni

Kamperfoelie tuinplant van de maand juni

De kamperfoelie is gekozen tot tuinplant van de maand juni 2019. De bloemen van de klimplant geuren heerlijk. De geur komt vooral 's avonds vrij en trekt dan nachtvlinders. Overdag trekken de bloemen onder andere bijen en hommels en is daarmee een echte aanwinst is voor de natuur in de tuin en de directe omgeving. De Latijnse naam van de kamperfoelie is de Lonicera.

De kamperfoeliebloemen zijn prachtig om te zien: een groepje buisblaadjes, meeldraden en sprieten die er als franje omheen zitten en onder hangen. De bloemen zijn veelal rozerood en geelwit, maar komen ook voor in andere tinten zoals roodoranje en paarsgeel. Na de bloei komen er rode, blauwe of zwarte bessen aan. Kamperfoelie is verkrijgbaar in klimmende soorten, bladverliezers en groenblijvende struiken. De plant wordt, afhankelijk van de soort, tussen de één en vier meter hoog en bloeit van juni tot eind september, begin oktober.

Kamperfoelie behoort tot haar eigen kamperfoeliefamilie en groeit vooral op het noordelijk halfrond. Er zijn zo'n 180 soorten van bekend waarvan er 100 voorkomen in China, waar er al vele gedichten aan zijn gewijd. Naast de gecultiveerde variëteiten voor in de tuin groeit kamperfoelie ook veel in het wild, vooral aan de buitenkant van bosschages, waar de plant veel zon kan vangen. De plant is al eeuwen bekend bij mensen, de stevige, buigzame ranken werden in de Bronstijd reeds gebruikt om touwen mee te maken.

Kameprfoelie Tuinplant van de maand juni 2019

Kamperfoelie is door Bloemenbureau Holland gekozen tot tuinplant van de maand juni. Maandelijks wordt een plant met een geweldige uitstraling of bijzondere eigenschappen gekozen om extra onder de aandacht te brengen. De ene keer wordt een groene ster in het zonnetje gezet, de andere keer wordt een onontdekte schat gekozen die meer bekendheid én een plek verdient in de tuin, op het terras of op het balkon.

bron: Mooiwatplantendoen.nl 


08-05-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Flowers4Oxygen


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS