vrijdag 15 november 2019
Top Dillewijn Zwapak Top Van Dijk Flora TFC

Zonnebloem woonplant van de maand juni

Zonnebloem woonplant van de maand juni

De zonnebloem (Helianthus) is door Bloemenbureau Holland gekozen tot Woonplant van de maand juni 2019. Zonnebloem is vooral bekend als tuinplant met één hoge stengel en één enorme bloem. Het aanbod op pot is compacter en wordt zo veredeld dat er geen stuifmeel vrijkomt. Hierdoor blijft het hart mooi donker en vormt het een fraai contrast met de gele bloemblaadjes.

De zonnebloem is perfect gezelschap voor op het aanrecht, de tafel, een werkkamer of willekeurig welke ruimte wel een vleugje zomer kan gebruiken. De zonnebloemen zoals Vincent van Gogh ze schilderde, gele lintbloemen met een donker hart, worden het meest aangevoerd als snijbloem en als potplant. Maar er zijn ook pot-zonnebloemen met een geel of bruin hart en met citroenkleurige, oranje of rode lintbloemen. Mooie cultivarnamen als Sunsation of Funshine zijn dan ook toepasselijk gekozen.

De woonplanten van de maand worden gekozen in samenwerking met de productspecialisten van Royal FloraHolland. Bij de selectie wordt rekening gehouden met een aantal criteria. Zo mag een product slechts een keer per drie jaar gepromoot worden om zodoende zoveel mogelijk productgroepen te bedienen. Om een goede verkrijgbaarheid te garanderen, moeten er minimaal vier kwekers zijn die de plant of plantengroep telen. Bovendien wordt bekeken of de planten interessant zijn voor de consumenten en aansluiten bij de huidige tijdgeest.

bron: Mooiwatplantendoen.nl

 


06-05-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

TE HUUR TE KOOP


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS