vrijdag 22 november 2019
Top Van Dijk Flora TFC Top Dillewijn Zwapak

Hilverdakooij wint Alstroemeria Novelty Awards 2019

Hilverdakooij wint Alstroemeria Novelty Awards 2019

Alstroemeria Ardenne & Alstroemeria Florinca Yucatan van Hilverdakooij zijn donderdag 2 mei tot winnaars uitgeroepen van de Alstroemeria Keukenhof Novelty Award 2019. Voor de Novelty Award zenden veredelaars Könst, Royal van Zanten en Hilverdakooij ieder jaar twee noviteiten in. Één voor de Alstroemeria en één voor de Florinca typen. De aanwezige kwekers, kopers en exporteurs konden voorafgaand aan de vakbijeenkomst een stem uitbrengen op hun favoriet.

Hilverdakooij vertegenwoordiger Pieter Strooper reageerde verheugd. “ In ons veredelingsprogramma zoeken we naar Alstroemeria ’s met een goede knoppresentatie, sterk blad en hoog aantal knoppen per steel, met Ardenne zijn we goed geslaagd in het samenbrengen van deze eigenschappen. Ardenne houdt ook zijn steelgewicht goed vast in de winterperiode en met haar lavendel blauwe kleur is dit een krachtige aanvulling op het Alstroemeria assortiment. De Yucatan is een Alstroemeria binnen het Florinca segment. Yucatan beschikt over een zeer goede steelkwaliteit en heeft veel vertakkingen. Met de wit-roze kleurstelling is deze bloem uitermate geschikt voor Trouwbloemwerk”.

De prijsuitreiking vond plaats tijdens de Meet en Greet in de Keukenhof waar de Alstoemeriashow van 1 tot 6 mei kleur geeft aan het Oranje Nassau paviljoen. In de show zijn 44 verschillende Alstroemeria soorten te zien in diverse kleuren. De bloemen voor de show zijn geleverd door Könst Alstroemeria, Royal van Zanten, H.M. Tesselaar Alstroemeria, Hoogenboom Alstroemeria, Hoven & de Mooij, Koole Alstroemeria, Together2Grow en award winnaar HilverdaKooij.
 


06-05-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

TE HUUR TE KOOP


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS