vrijdag 22 november 2019
Top Van Dijk Flora TFC Top Dillewijn Zwapak

Geranium campagne van start

Geranium campagne van start

Kwekerscollectief Pelargonium for Europe is een uitgebreide promotiecampagne gestart om consumenten te stimuleren balkon en terras op te fleuren met geranium. De campagne richt zich op de doelgroep vrouw tussen de 25 en 50 jaar en stelt de diversiteit en het eigentijdse karakter van de geranium centraal. De eerste resultaten zijn inmiddels verschenen met publicaties in invloedrijke consumententitels als VROUW, Libelle en Vriendin. Ook de komende weken wordt volop media-aandacht verwacht in dagbladen en via social influencers. Op televisie is er ruime aandacht voor geraniums, onder meer in populaire RTL-programma’s als Koffietijd en Eigen Huis & Tuin.

Het kwekerscollectief Pelargonium for Europe is een initiatief van Dümmen Orange, Elsner PAC, Florensis/P. van der Haak Handelskwekerij, Geranien Endisch en Selecta One en heeft tot doel om de verkoop van geraniums te stimuleren in de negen Europese landen Duitsland, Frankrijk, Italië, Nederland, België, Polen, Oostenrijk, Zwitserland en Zweden.

Trendwatcher en groenstylist Romeo Sommers heeft op dinsdag 23 april in Koffietijd (RTL4) inspirerende ideeën en praktische tips gegeven om het balkon of terras om te toveren tot een bloeiend zomerparadijs. Romeo: “Iedereen met of zonder groene vingers zou geraniums op het balkon of terras moeten zetten. Niet alleen zijn het dankbare zomerbloeiers maar ook helemaal hip. Er zijn veel verschillende soorten die uitbundig bloeien of heerlijk geuren.” Op zaterdag 1 juni zijn geraniums wederom op televisie te zien in het programma Eigen Huis & Tuin (RTL4).

Om verkoop te ondersteunen worden er nieuwsbrieven verzonden naar exporteurs, tuincentra en bloemisten. Bovendien is er volop promotiemateriaal beschikbaar waaronder posters, tafelbanners en banieren. Ook zijn hoge resolutie sfeerfoto’s beschikbaar. Via de social mediakanalen Instagram, Facebook en Pinterest van Pelargonium for Europe wordt aan consumenten getoond dat de geranium een makkelijke, eigentijdse en dankbare zomerbloeier is. 

foto: Pelagonium for Europe


24-04-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

TE HUUR TE KOOP


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS