woensdag 27 mei 2020
FN TOP logo Let Hope Bloom

Samen Vietnamese tuinbouw naar hoger plan tillen

Samen Vietnamese tuinbouw naar hoger plan tillen

De Nederlandse handelsdelegatie heeft samen met Vietnamese partners een overeenkomst gesloten om te profiteren van elkaars expertise in de tuinbouwsector. Daarvoor werd vorige week een Memorandum of Understanding getekend.

De handelsmissie werd geleid door premier Rutte en ook minister Van Nieuwenhuizen en vice-minister Sonnema waren naar Vietnam afgereisd. De heer Nguyen Nhu Chong van het ministerie van Landbouw en Plattelandsontwikkeling en de heer Henk van Eijk, voorzitter van het Vietnam Nederland Horti Business Platform, ondertekenden mede de overeenkomst. Dat gebeurde onder toeziend oog van potentiële Nederlandse en Vietnamese leden van het Platform: KP Holland, Onings Holland Flowerbulbs, Wageningen Food en Biobased Research, Kenlog bv, VinEco, LAVIFOOD ISC, Nafoods Group JSC, HADICO, Thien Dieu en VNUA.

Het doel van de samenwerking is ten eerste om veilige en gezonde voeding te produceren door slimme landbouw toe te passen. Daarnaast willen de leden een kortere keten realiseren voor ultraverse en veilige producten en om minder afval te produceren. Tot slot is het doel om de inkomsten voor (kleine) boeren te verhogen door minder verspilling en verlies van verse producten. Innovatieve technologieën en de kennis van de leden van het Platform zullen daaraan moeten bijdragen. Daarbij wordt onder andere gelet op duurzame energie en waterbeheer, klimaatbeheersing en beheer na de oogst.

‘Door de krachten te bundelen kan het Platform een compleet ‘supply chain-pakket’ aanbieden en daardoor veel beter inspelen op de specifieke behoeften van de Vietnamese partners’, zegt Heike Axmann van Wageningen Food & Biobased Research, een van de stichtende leden van het platform.

Tijdens de handelsmissie organiseerde Kenlog op vrijdag 12 april als initiator van het Platform een ​​excursie naar VinEco voor de bedrijven met een focus op de land- en tuinbouwsector. VinEco is een van de potentiële platformleden en is een dochteronderneming van de Vingroup. VinEco cultiveert voor de binnenlandse markt veilige en hoogwaardige producten, waaronder verse groenten, fruit, paddenstoelen, bloemen en medicinale planten op boerderijen in heel Vietnam. De verse producten worden verkocht via hun eigen distributiekanalen en verkooppunten, genaamd VinMart (supermarkten), VinMart+ (gemakswinkels) en Adayroi (online verkoop).

 


18-04-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

1. FH100procentdigitaal


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS