zaterdag 25 januari 2020
1. VB&P Teelt 1 Dames Plants 2

Decorum sponsort studiereis MBO Westland naar Japan

Decorum sponsort studiereis MBO Westland naar Japan

Vandaag, woensdag 17 april, vertrekken 5 leerlingen van de Hortitechnics & Management opleiding van MBO Westland voor een studiereis door Japan. Twee weken lang bezoeken deze 16-jarigen een breed scala aan Japanse tuinbouwbedrijven, de veiling en een proefstation. Ook overnachten de leerlingen twee dagen bij gezinnen thuis. In een land waar nog nauwelijks Engels gesproken wordt, is dit een unieke kennismaking met een geheel andere cultuur.

De reis wordt dit jaar gesponsord door marketing- en verkooporganisatie Decorum. "Veel leden van Decorum ondernemen internationaal en vliegen de hele wereld over voor de beste soorten bloemen en planten. Ook productie in het buitenland is heel gebruikelijk geworden. We vinden het belangrijk dat deze jongeren kennismaken met cultuurverschillen. En met name wat men nodig heeft om cultuurverschillen te overbruggen. We hopen dat deze ervaring hen helpt om in de toekomst gemakkelijker te reizen.", vertelt directeur van Decorum, Raymond Hedges.

Het is een reis die dit jaar voor de zesde keer wordt georganiseerd. Volgens Henk van der Sar, docent van MBO Westland, is het een echt leerzaam onderdeel van de internationaal georiënteerde opleiding.


17-04-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

1 Trade Fair fotos


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS